"Pelkkä onni ei perjantaina riitä" — Kiteen Pallo joutuu jälleen tosipaikan eteen

Kiteen Pallon kasvatti Topi Hurskainen lähtee kohtaamaan runkosarjan voittanutta Vimpelin Vetoa positiivisilla fiiliksillä. Hurskainen on ollut kuluneena kesänä yksi Kiteen Pallon kantavista voimista.

Juha Tamminen

Kiteen Pallon Topi Hurskainen on pelannut kuluneena kesänä tilastojen valossa parhaan kautensa Superpesiksen runkosarjassa.
Kiteen Pallon Topi Hurskainen on pelannut kuluneena kesänä tilastojen valossa parhaan kautensa Superpesiksen runkosarjassa.

Kiteen Pallolla on edessään kova taistelu runkosarjan voittanutta Vimpelin Vetoa vastaan perjantaina alkavissa Superpesiksen puolivälierissä.

KiPa ja Veto ovat kohdanneet kolme kertaa aiemminkin vastaavissa ottelusarjoissa. Näistä otteluista KiPa on voittanut yhden ja Vedolle on kertynyt peräti kymmenen otteluvoittoa.

Yli kymmenen vuotta Kiteen Palloa edustanut seuran kasvatti Topi Hurskainen ei kuitenkaan pidä Vedon kukistamista täysin mahdottomana tehtävänä.

— Toivoa on ihan selkeästi. Olemme nyt pelanneet runkosarjan loppupuolella ihan hyvää pesistä, vaikka laatu on ailahdellut pelien sisällä. Emme ole saaneet ihan puhtaita pistepotteja, mutta olemme kuitenkin pystyneet voittamaan, ja sehän tässä vaiheessa ratkaisee, Hurskainen sanoo.

Selkeä altavastaaja

Kiteen Pallon kantavana voimana toiminut Hurskainen lähtee todennäköisyyksistä huolimatta huomiseen kamppailuun hyvillä fiiliksillä.

— Ennakoissa me olemme ihan selkeästi altavastaajia, mutta sanotaan näin, että meillä ei ole mitään hävittävää. Saamme lähteä pelaamaan ja haastamaan heitä aika tyhjin mielin.

Pelkkä onni ei perjantaina riitä. Meidän täytyy pelata hyvin ja voittoon tarvitsemme onnistumisiakin. — Topi Hurskainen

— Jos yhden jakson pystyy tavalla tai toisella voittamaan, niin supervuorolla tai kotiutuslyöntikilpailussa ratkaisu on niin pienestä kiinni. Silloin on kuitenkin mahdollista voittaa pelejä, jos saa sen yhden jakson ensiksi hoidettua, selventää Hurskainen.

Hyvä tuuri ei riitä

Hurskainen on ollut mukana ottelemassa Vetoa vastaan kolmessa aiemmassakin joukkueiden välisessä puolivälieräkamppailussa. Miehelle on jäänyt edellisistä kohtaamisista mieleen sen verran, ettei KiPa ole niissä pärjännyt.

— Pelkkä onni ei perjantaina riitä. Meidän täytyy pelata hyvin ja voittoon tarvitsemme onnistumisiakin. Vastassa on kuitenkin todella laadukas porukka ja mestarisuosikki, kehuu Hurskainen Vetoa.

Kuluneen kesän aikana Kiteen Pallon kausi on aika ajoin takkuillut, mutta viikkojen vieriessä joukkue on löytänyt yhteisen sävelensä paremmin.

— Kesä on mennyt vaihtelevasti. Joukkueen alkukausi oli vähän nihkeä ja sekava, mutta ihan nousujohteinen kesä on kuitenkin ollut, kertoo Hurskainen.

Juha Tamminen

Kiteen Pallon Topi Hurskainen on ollut mukana ottelemassa Vimpelin Vetoa vastaan kolmessa aiemmassakin joukkueiden välisessä puolivälieräkamppailussa.
Kiteen Pallon Topi Hurskainen on ollut mukana ottelemassa Vimpelin Vetoa vastaan kolmessa aiemmassakin joukkueiden välisessä puolivälieräkamppailussa.

Etenijätilastojen kärkikastia

Hurskaisen kausi on sen sijaan sujunut pelillisesti loistavasti. Mailataituri komeilee muun muassa runkosarjan etenijätilastoissa viidennellä sijalla ja on kärkilyöntipörssissä kympin sakissa.

Runkosarjan lyöjätilastoissa Kiteen Pallon riveistä on sijoittunut parhaiten Ville Liukku 12. sijalla. Valentin Ikonen on muutaman pykälän päässä sijalla 17. Lyöjätilastoissa Hurskainen on 228 pelaajan joukosta sijalla 69.

— Ihan tyytyväinen olen ollut omaan kauteeni. Muutamia ohipelejä on sattunut, mutta kokonaiskuvaan olen kyllä tyytyväinen ja omasta mielestäni olen pystynyt pelaamaan hyvällä tasolla. Parasta pesistä, mitä olen urani aikana pelannut, tilastojen valossakin ja muutenkin, sanoo Hurskainen.

Kiteen Pallo kohtaa Vimpelin Vedon miesten Superpesiksen puolivälieräotteluissa Saarikentällä Vimpelissä perjantaina kello 17.30 ja Kiteen Rantakentällä sunnuntaina kello 17.

Superpesiksen puolivälieräparit: Vimpelin Veto—Kiteen Pallo, Sotkamon Jymy—Pattijoen Urheilijat, Raahe, Kouvolan Pallonlyöjät—Seinäjoen JymyJussit, Joensuun Maila—Hyvinkään Tahko.

Pelipäivät: Perjantai 16.8, sunnuntai 18.8. ja tiistai 20.8. Tarvittaessa 22.8. ja 24.8. Kolmella voitolla välieriin.