East Volleylla neljän pisteen vierasturnee — PaU joutui Sammon raskaan tykistön moukaroimaksi

Savonlinnan Ajon peli ei kulkenut Hollolassa.

East Volleyn neljän vierasottelun putki tuotti kymmenen pistettä.

Neljä sarjapistettä sai East Volley plakkariinsa viikonlopun reissupeleistä.

Savonlinnalaiset voittivat lauantaina Himangan Urheilijat tylyin lukemin 0—3 (13—25, 16—25, 15—25). Sunnuntaina Oulunsalon Vasama sen sijaan oli niukasti parempi erin 3—2 (25—21, 15—25, 25—15, 13—25, 15—10).

— Ei neljä pistettä tyydytä, sillä sunnuntain peli meidän olisi pitänyt voittaa, Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen harmitteli.

Lauantaisessa kampailussa Eastilla ei ollut hankaluuksia kuin toisen erän alussa kotijoukkueen karattua 7—2-johtoon. East hinasi itsensä tasoihin ja 13—13-tilanteesta meni menojaan.

— Se oli meiltä suvereeni ja nätti esitys, Hakulinen kehui.

Ei neljä pistettä tyydytä, sillä sunnuntain peli meidän olisi pitänyt voittaa. — Jaakko Hakulinen

Eetu Kautonen ja Joonas Oksala olivat savonlinnalaisten tehokkaimmat 12 pisteellä.

Pelipaikka vaihtui sähkökatkon vuoksi

Sunnuntaisen ottelun alku viivästyi tunnilla, kun pelipaikkaa piti vaihtaa Oulunsalosta Kempeleeseen sähkökatkon vuoksi.

— Vaikka oli pieni sali, niin ihan hyvä siinä oli pelata. Enemmän pelipaikan vaihto saattoi haitata OsVaa kun joutui pois kotisalista.

Eastilla ottelun ensimmäinen erän alkupuolisko meni kuitenkin lähinnä ihmetellessä. EV oli pahimmillaan tappiolla pistein 21—12, ennen kuin sai pelijuonesta kiinni. Vaikka hyvä kiri ei erävoittoon riittänytkään, antoi se hyvät lähtökohdat toiseen erään, jonka East veikin selvästi.

Kolmas erä meni yhtä selvästi OsValle, mutta neljäs oli taas vieraiden ilotulitusta.

— Vuoristorataahan tuo oli. Kaksi erää oltiin suvereeneja, mutta vastapainoksi tuli sitten virhesumia. Pää ei niissä tilanteissa kestänyt mukana.

Ratkaisuerä eteni tasaisesti tilanteeseen 8—8, kunnes kotijoukkue sai neljä pistettä putkeen ja ratkaisi tasaisen taiston edukseen.

OsVan ykköspelaaja oli 20 pistettä takonut Markuss Cielavs. Eastista Hakulisen pistemäärä oli 16 ja Simo Suppolan 13.

East joutui tuleen ilman Immo Laukkasta. Jussi Pukkinen puolestaan loukkasi kätensä kolmannessa erässä ja hänen tilalleen tuli loppupelin ajaksi Antti Pölönen.

East Volley pelasi neljän vierasottelun putken ja sai kasaan komeat kymmenen pistettä.

— Noin kun ajattelee, niin voi olla tyytyväinen, mutta tällä hetkellä tappio kyllä kaivelee.

East nousi yläjatkosarjassa toiselle sijalle. Vieska Wolley on kolmantena ja kummallakin on kymmenen pistettä. Kärjessä on Karpaasit, joka sunnuntaina menetti ensimmäisen pisteensä voitettuaan VieWon kotonaan 3—2.

Paikallisherkkua ensi lauantaina

Ensi lauantaina Savonlinnassa päästään jälleen herkuttelemaan paikalliskamppailulla, kun Parikkalan Urheilijat tulee OKL-hallille.

Sunnuntaina PaU isännöi kotonaan Pielaveden Sampoa häviten erin 0—3 (17—25, 22—25, 19—25).

— Oli raskas tykistö meitä vastassa. Vaikka pelasimmekin yhden kauden parhaista peleistämme, niin tuon enempään se ei kuitenkaan riittänyt. Sampo oli kahteen vuoteen kovin joukkue, jota vastaan olemme pelanneet. Parempi voitti ja pulinat pois, PaU:n Sami Muukkonen sanoi.

Pielaveteläisten kokoonpanossa olivat muun muassa liigapeleissä marinoituneet Timo Leikas (9 pistettä), Andrei Ankudovich (6) ja Otto Viitala (7).

Ottelun kovimman pistemäärän (14) takoi kuitenkin PaU:n Aleksi Muukkonen.

Ajo ei ansainnut voittoa

Sunnuntai ei ollut hyvä pelipäivä Savonlinnan Ajolle Hollolassa. Kotijoukkue Salpis otti toisen voittonsa lentopallon naisten 2-sarjan yläjatkosarjassa puhtaasti erin 3—0 (25—21, 25—17, 25—22).

— Tulos kertoo kaiken. Tänään ei ansaittu yhtään enempää, Ajon valmentaja Anssi Gröhn sanoi.

Hollolan pieni sali tuotti savonlinnalaisille hankaluuksia.

— Syöttötilaa oli pari metriä ja kotijoukkue hyödynsi sen. Me emme saaneet syöttöä kulkemaan lainkaan, emmekä ehjää kuusikkoa koko pelin aikana.

Ajon runkopelaajista Niina Linjakumpu loukkaantui edellisessä kotipelissä ja on sivussa kuukauden verran.

Kapteeni Jonna Konnu keräsi ajolaisista parhaan pistemäärän (12).