SaPKo-kasvatti Toni Henttosella epäonnea: Ehti pelata IPK:n riveissä vain kuusi minuuttia ennen kuin loukkaantui – Nyt edessä leikkaus ja pitkä tauko pelikentiltä

IPK tiedotti keskiviikkona, että SaPKo-kasvatti kärsii ylävartalovammasta, joka vaatii leikkaushoitoa.

Tuija Pauhu

Toni Henttosen kausi Iisalmessa alkoi epäonnisesti, kun hän loukkaantui heti ensimmäisessä ottelussaan IPK:n riveissä.
Toni Henttosen kausi Iisalmessa alkoi epäonnisesti, kun hän loukkaantui heti ensimmäisessä ottelussaan IPK:n riveissä.

Toni Henttosen kausi Iisalmessa alkoi epäonnisesti. Hyökkääjä loukkaantui heti kauden ensimmäisessä ottelussaan Kokkolan Hermestä vastaan reilu viikko sitten, ja tiistaina IPK tiedotti, että hyökkääjän ylävartalovamma vaatii leikkaushoitoa.

Henttonen ehti pelata Kokkolassa ainoastaan vähän yli kuusi minuuttia ennen kuin loukkaantui.

– Tietysti erittäin ikävä homma kaikkien kannalta, mutta tämä kuuluu lajin luonteeseen. Eniten tietysti harmittaa tässä kohtaa pelaajan puolesta, IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola kommentoi seuran tiedotteessa.

Tarkempien tutkimusten jälkeen todettiin, että Henttosen ylävartalovamma vaatii leikkaushoitoa, ja se pitää miehen sivussa peleistä arviolta noin kolme kuukautta.

Henttonen teki Peli-Karhuihin vuoden loppuun saakka yltävän sopimuksen, eikä hän ehdi kuntoutua pelikuntoon tuona aikana.

– Tarkastellaan tilannetta uudelleen, kun mies on taas pelikunnossa, Ylisippola kuitenkin totesi.

Loukkaantumiset vaivasivat SaPKo-kasvattia myös viime kaudella. Hän siirtyi pässipaidoista kesken viime kauden Porin Ässien riveihin, jossa pelasi 16 ottelua. Hän loukkaantui alkuvuodesta, ja vammasta toipuminen vei liki kaksi kuukautta.