Niklas Salo -show pyöri Rovaniemellä — SaPKo oli tyly vieras

SaPKon ykkösketju Niklas Salon johdolla upotti RoKin keskiviikon Mestis-kierroksella.

Soila Puurtinen

Niklas Salon kevätvire alkaa olla kohdillaan. RoKia vastaan hän iski tehot 2+2.
Niklas Salon kevätvire alkaa olla kohdillaan. RoKia vastaan hän iski tehot 2+2.

SaPKo jatkoi tylyjä otteitaan vieraskentillä, kun se haki täyden pistepotin Rovaniemeltä keskiviikkona. Voitto irtosi savonlinnalaisille luvuin 2—6.

Avauserässä SaPKo sortui jäähyilyyn, mutta RoKi ei pystynyt käyttämään kolmea ylivoimaansa hyväkseen.

Kultakypärää SaPKossa kantava Joona Monto oli puolestaan ratkaisussaan tylympi, kun hän iski illan avausosuman ensimmäisessä erässä. Jaakko Lantan syöttö lainehti koko kentän läpi pässipaitojen kapteenille, ja tämä laukoi tarkasti kiekon etuyläkulmaan.

Avauserässä SaPKon kannattajia säikäytti Rasmus Hämäläinen, kun hän jäi RoKi-hyökkääjä Olli-Matti Järveläisen jyrän alle. Sekavan oloinen pelaaja jouduttiin lopulta taluttamaan pois kaukalosta, mutta hän palasi peliin toiseen erään.

Toisessa erässä Niklas Salo käytti saman etukulman reiän hyväkseen kun Monto. Salo ja Matias Lainio pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, ja Salo teki ratkaisun itse.

Maalin jälkeen Tuomas Salmela iski RoKille kavennusosuman, mutta sitten alkoi SaPKon ykkösketjun oma esitys. Ketju iski kolme osumaa erään, ja maalien pääarkkitehtina toimi Salo. Hän alusti Mikko Lahtelan ja Matias Lainion osumat taiturimaisesti, jonka lisäksi onnistui itsekin vielä toisenkin kerran maalinteossa.

Kotijoukkue ei kuitenkaan vielä luovuttanut, vaan pisti SaPKon päätöserässä ahtaalle. Järvelä kavensi ottelun ylivoimalla 2—5:een, ja sen myötä RoKi myllytti useamman minuutin peliä savonlinnalaisten päädyssä.

Toni Henttosen 2—6-osuma kaksi minuuttia ennen päätössummeria ratkaisi kuitenkin pelin SaPKolle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.