Kaksi ulosajoa viidessä minuutissa tyrehdytti STPS:n kirin kauden avauksessa — Ri-Pa haki pisteet Talvisalon mäeltä, mutta keltamustien joukoissa ei olla huolissaan: ”Meidän peli oli jopa parempaa kuin odotin”

Vaikka savonlinnalaiset jäivät kauden avausottelussa pisteittä, oli joukkueen valmentaja Kai Niiranen ylpeä pelaajista.

Soila Puurtinen

STPS:n maalivahtina lauantaina pelannut Timo Käck joutui antautumaan kahdesti Ri-Paa vastaan.
STPS:n maalivahtina lauantaina pelannut Timo Käck joutui antautumaan kahdesti Ri-Paa vastaan.

STPS avasi kautensa jalkapallon Kaakon Kolmosessa lauantaina 1—2-kotitappiolla Ri-Paa vastaan Talvisalon Kesämaa-areenalla.

Kauden avausottelu ei jättänyt katsojia kylmäksi, sillä avausjaksolla tehtyjen kolmen maalin lisäksi toisella puoliajalla nähtiin kaksi ulosajoa kotijoukkueen riveistä.

Vaikka savonlinnalaiset jäivät ottelussa pisteittä, oli joukkueen valmentaja Kai Niiranen ylpeä pelaajista.

— Kentällä nähtiin paljon nuoria pelaajia, mutta he täyttivät ehdottomasti paikkansa. Ottelusta näki, että olemme pelanneet aika vähän talvikaudella. Huolellisuudessa ja loppuun asti tekemisessä on vielä hiomista, hän pohti ottelun jälkeen.

— Erityisen ylpeä olen ilmeeseen, joka joukkueella oli alivoimalla. Olimme selkeästi parempia, eikä Ri-Pa pystynyt pitämään palloa edes kahden miehen ylivoimalla.

Soila Puurtinen

Tunteet kävivät kauden avauksessa välillä kuumana.
Tunteet kävivät kauden avauksessa välillä kuumana.

Keltamustien kauden avausmaali nähtiin jo ottelun yhdeksännellä peliminuutilla, kun Teemu Pulkkinen puski Juuso Kautosen keskityksen Ri-Pan verkkoon.

STPS:n johto ei kuitenkaan pitänyt pitkään. Sami Kontulainen tasoitti pelin 24. peliminuutilla rangaistuslaukauksesta, ja ottelun voittomaalin iski Antti Pulkkinen, kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia.

Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta kiri tyrehtyi kahteen punaiseen korttiin. Ensiksi Jere Malinen nappasi kaksi varoitusta kahden minuutin sisään. Vain hetki tuosta, ja Miro-Ville Mäkinen hermostui Ri-Pan Kontulaisen taklauksesta ja töni itselleen ulosajon.

Soila Puurtinen

Ottelussa ei kaihdettu kovia otteita.
Ottelussa ei kaihdettu kovia otteita.

Ottelun tuomariston päätökset kuumensivat tunnelmia niin kentällä kuin sen molemmilla laidoilla. Vaikka Niiranenkaan ei ymmärtänyt aivan jokaista päätöstä, ei peli kaatunut tuomioihin.

— Malisen ulosajossa en edes nähnyt, mistä ensimmäinen keltainen tuli. Toisessa taas hermokontrollin pitäisi pysyä pidempään, Niiranen totesi.

Vielä kahden miehen alivoimallakin kotijoukkue hallitsi palloa, mutta parhaimmat maalipaikat syntyivät erikoistilanteista. Pelin pyöriessä pääosin vierasjoukkueen päädyssä, pääsi Ri-Pa muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi terävää.

Soila Puurtinen

18981189.jpg

STPS oli liikkeellä nuorelle joukkueella, eikä vaihtopenkilläkään ollut kuin neljä pelaajaa. Hankalasta lähtötilanteesta huolimatta Niiranen oli todella tyytyväinen joukkueensa asenteeseen.

— Meillä oli paljon kysymysmerkkejä ilmassa ennen peliä ja paljon pelaajia pois. Tilanne on haastava, ja toivottavasti äijät paranee pian. Mutta meidän peli oli jopa parempaa kuin odotin. Odotin Ri-Palta kovempaa prässiä, ja olimme varautuneet pelaamaan laitojen kautta. Nyt pystyimme kuitenkin tulemaan myös keskeltä.

— Saimme tästä pelistä vastauksia kysymyksiin. Jokainen oli ennen kaikkea sitoutunut tekemään duunia kollektiivin eteen, Niiranen päättää tyytyväisenä.

STPS:n kausi jatkuu ensi lauantaina vierasottelulla PeKaa vastaan.

Soila Puurtinen

18981178.jpg