Vaarallinen nollakerholainen tänä iltana SaPKon vieraaksi — Ennakoissa sarjan kärkipäähän povattu Kiekko-Vantaa on aloittanut kautensa kolmella tappiolla

SaPKo lähtee illan kamppailuun samalla kokoonpanolla, jolla se haki kolme pistettä keskiviikkona Joensuusta. Ainoastaan maalivahti on vaihtunut.

Roope Urpolahti pysäyttää tänään Kiekko-Vantaan laukauksia SaPKon maalilla.
Roope Urpolahti pysäyttää tänään Kiekko-Vantaan laukauksia SaPKon maalilla.

Voittanutta kokoonpanoa ei vaihdeta maalivahtia lukuunottamatta. Sillä sapluunalla lähtee SaPKo tänä iltana Talvisalossa pelattavaan Mestis-kamppailuun Kiekko-Vantaata vastaan.

Keskiviikkona pässipaidat hakivat värikkäiden vaiheiden jälkeen kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton Joensuusta maalein 4—5, vaikka johti ottelua toisessa erässä jo 0—4.

Ketjut ja pakisto ovat ennallaan, mutta Roope Urpolahti saa torjuntavuoron SaPKon maalilla.

Kiekko-Vantaa on aloittanut kautensa nihkeästi. Kolmesta ottelusta on kolme tappiota ja sijoitus pahnan pohjimmaisena. Kokkolan Hermes on toinen nollakerholainen.

Vantaalaiset hävisivät TUTOlle 3—0 ja 8—3 sekä KOOVEElle 6—3, joten maaliero on murheellinen 6—17.

SaPKon maaliverkkokin on heilunut hieman liian tiuhaan tahtiin (11—13), joten ennakkoon ottelusta voisi veikata maalijuhlia, mutta molemmissa pukukopeissa valmennus lienee painottanut puolustuspelaamisen tärkeyttä.

SaPKo on ottanut Hermeksen kanssa eniten kahden minuutin rangaistuksia. Molemmilla on tilastoissa 16 pikkukakkosta. Vantaalla jäähyjä on yksi vähemmän. Jäähyttömyyttä SaPKo-valmennus on painottanut jokaisen ottelun alla, mutta kentällä ohjeet ovat unohtuneet.

SaPKolta kultaista kypärää kantaa mainiosti kautensa aloittanut kapteeni Juuso Forsström. Neljän ottelun tehot ovat 2+2. Matias Lainion ja Tatu Vihavaisen saldot ovat 1+3.

Vantaan kultakypärä on Porin Ässistä siirtynyt Mikael Saha (2+2). Vierasjoukkueella on useita liigataustaisia pelaajia (muun muassa Keni Karalahti, Joonas Valkonen, Harri Kainulainen ja Julius Valtonen), joten alkukauden vaisut otteet ovat olleet hienoinen yllätys.

Hyökkääjistä Konsta Hirvosella on tältä kaudelta kaksi ja Aleksi Halmeella yksi KHL-ottelu Jokereissa.

Joukkuetta valmentaa Jesse Welling.

Ottelu alkaa Talvisalossa klo 18.30.

SaPKo tänään

Maalivahdit: Urpolahti (Salminen)

Puolustajat: Marva-Isiguzo, Walli-Andersson, Tiitinen-Myreng Kjellesvik, Viitasalo

1. ketju: Laakso-Savolainen-Hirvonen

2. ketju: Karppinen-Forsström-Lainio

3. ketju: Vihavainen-Keskilohko-Henttonen

4. ketju: Sirén-Piitulainen-Rauvola