Uutisen takaa: Kun panokset kovenevat, niin pelit paranevat — Nyt tulee herkkupaloja urheilun ystäville

Paikallisissa palloilusarjoissa pelataan tulevana viikonloppuna pudotuspelejä ja yksi huipputärkeä runkosarjan päätöskamppailu, kirjoittaa Jarmo Pesonen.

Tuija Pauhu

Parikkan Urheilijat ja East Volley iskevät yhteen miesten lentopallon 2-sarjan välieräparissa.
Parikkan Urheilijat ja East Volley iskevät yhteen miesten lentopallon 2-sarjan välieräparissa.

Kun panokset kovenevat, niin pelit paranevat.

Näin soisi käyvän, kun paikallisissa palloilusarjoissa pelataan tulevana viikonloppuna pudotuspelejä ja yksi huipputärkeä runkosarjan päätöskamppailu.

1. Lentopallossa paikallisvääntöä

Lentopallossa on lauantaina tarjolla melkoinen herkkupala, kun Savonlinnan East Volley ja Parikkalan Urheilijat pelaavat miesten 2-sarjan ensimmäisen välieräottelun OKL-hallissa klo 16 alkaen.

Runkosarjassa naapurukset kohtasivat kahdesti. Parikkalasta East haki 3—2-voiton, mutta OKL-hallissa PaU tasasi puntit samoin lukemin, joten ennakkoasetelmat ovat todella kutkuttavat.

Molemmat joukkueet ovat houkutelleet varsin mukavia katsojalukemia kotiotteluihinsa, joten todennäköisesti kauden yleisöennätykset laitetaan molemmilla paikkakunnilla uusiksi.

2. Mestiksen pudotuspelien ennakkoasetelmat rakentuvat

Jääkiekossa Mestiksen runkosarja saadaan päätökseen tänä iltana, kun SaPKo ja Ketterä hakevat ennakkoasetelmia Talvisalossa. Sarjasijoituksiin ottelulla ei ole merkitystä, mutta rakkaat viholliset harvemmin tyytyvät kaukalossa mitäänsanomattomaan läpsyttelyyn.

Henkistä niskalenkkiä haluavat varmaan molemmat, sillä on hyvin mahdollista, että kaksikko kohtaa toisensa pudotuspelien myöhemmässä vaiheessa. SaPKon ja Ketterän välierä tai finaali olisi tapaus, joka liikuttaisi kannattajia kaupunkien välillä. Tunnetta ei siitä otteluparista puuttuisi. Puolivälierät alkavat lauantaina iltaviideltä Talvisalossa. SaPKon vastustaja on joko IPK tai Jokipojat. Ketterän vaihtoehdot ovat Jokipojat, IPK tai TUTO.

Soila Puurtinen

SaPKon ja Ketterän välierä tai finaali olisi tapaus, joka liikuttaisi kannattajia kaupunkien välillä. Tunnetta ei siitä otteluparista puuttuisi. 
SaPKon ja Ketterän välierä tai finaali olisi tapaus, joka liikuttaisi kannattajia kaupunkien välillä. Tunnetta ei siitä otteluparista puuttuisi. 

Harmillista lauantai-iltapäivässä on se, että lentopallo- ja jääkiekko-ottelu pelataan lähes samaan aikaan.

Syyttävää sormea kannattajien ei kuitenkaan kannata osoitella mihinkään suuntaan. Syy päällekkäisyyteen on yksinkertainen: OKL-hallin varauskirja on täynnä ja lauantai klo 16 oli viikonloppuna ainoa vapaa aika lentopallolle.

3. Rantasalmella ollaan jo play off -huumassa

Sunnuntaina lätkän play off -huumaa voi aistia Rantasalmella, kun lohkonsa voittanut RU kohtaa III divisioonan toisessa välieräväännössä Leppävirran Kiekon.

Ensimmäinen osa on mitelty lauantaina Leppävirralla. Jos voitot ovat kahden pelin jälkeen tasan, pelataan Rantasalmella jatkoerä voittajan selvittämiseksi. Jos jatkoerä ei tuo ratkaisua, mennään voittolaukauskilpailuun. Eli mahdollisimman jännäksi voi mennä.

4. Karsintapeikko kummittelee Top Teamin kintereillä

Ensimmäinen tosikoitos nähdään kuitenkin jo perjantai-iltana Savonlinnan OKL-hallissa iltaseitsemältä kun Top Team ja Imatran Troopers yrittävät karistaa karsintapeikkoa kintereiltään.

Troopers on kaksi pistettä Topia edellä, joten vain voitto kelpaa savonlinnalaisille. Tasapisteissä paremmuus ratkeaa keskinäisten otteluiden perusteella ja ensimmäinen kohtaaminen päättyi Topille Imatralla 8—11.

Tuija Pauhu

Top Team pyristelee karsintapeikko niskassaan. Miten käy perjantaina?
Top Team pyristelee karsintapeikko niskassaan. Miten käy perjantaina?

Voittokaan ei välttämättä nosta Topia karsintaviivan yläpuolelle, vaan se vaatii pisteen edellä olevan SB Heinolan häviämistä neljäntenä olevalle Kosken Dynamolle.

Top Team tarvitsee kotiyleisön tuen, ja otteluun onkin vapaa pääsy.

Kirjoittaja on Itä-Savon urheilutoimittaja

Luetuimmat

Kommentoidut