Turun tie on tuonut viime vuosina tukun jääkiekkoilijoita Savonlinnaan – Santeri Sillanpää oli kuullut pelkkää hyvää SaPKosta

TPS:n keväällä 2015 A-nuorten SM-kultaa voittaneesta joukkueesta peräti kaksitoista pelaajaa on pukeutunut pässipaitaan.

Soila Puurtinen

Santeri Sillanpää (kesk.) sanoo, että pudotuspelien lähestyminen alkaa näkyä pelaajistossa.  - Varsinkin nyt kun sarja on niin tasainen ja taistelu kotiedusta on kovaa. Me ainakin teemme kaikkemme, että kotiedun saamme.
Santeri Sillanpää (kesk.) sanoo, että pudotuspelien lähestyminen alkaa näkyä pelaajistossa. - Varsinkin nyt kun sarja on niin tasainen ja taistelu kotiedusta on kovaa. Me ainakin teemme kaikkemme, että kotiedun saamme.

Turun ja Savonlinnan välinen maantie ei ole lyhyt eikä suora, mutta jääkiekkoilijoiden liikkuminen Aurajoen rannoilta itäiseen Savoon on sujunut viime vuosina luonnikkaasti.

Turun Palloseuran keväällä 2015 A-nuorten Suomen mestaruuden voittaneesta joukkueesta peräti kaksitoista pelaajaa on jossain vaiheessa kantanut pässipaitaa.

Niklas Salo, Oskari Siiki, Matias Lehtonen ja Matias Pulli muistetaan SaPKon mestarijoukkueesta.

Tarmo Reunanen, Miro Keskitalo ja Otto Nieminen ovat käyneet muutaman pelin ajan Pallokerhossa.

Teemu Lämsä, Joonas Savolainen, Tino Sirén, Santeri Sillanpää ja Eetu Andersson puolestaan ovat tämän kauden sapkolaisia.

Paimiossa kiekkouransa aloittanut ja sieltä TUTOn kautta TPS:aan siirtynyt Sillanpää liittyi SaPKon turkulaismafiaan viime heinäkuussa.

– Pelipaikka oli hakusessa ja SaPKosta olin kuullut pelkkää hyvää. Otin puhelun Pasille [Räsänen] ja kysyin olisiko joukkueessa tarvetta suoraviivaiselle ja hyvin luistelevalle pelaajalle, avaa sunnuntaina 23 vuotta täyttänyt laitahyökkääjä päätymistään pässipaitaan.

– Hienoa, että SaPKo on tarjonnut pelaajille mahdollisuuksia mennä junnuvuosien jälkeen urallaan eteenpäin, Sillanpää sanoo.

Soila Puurtinen

Santeri Sillanpää opiskelee fysioterapeutiksi jääkiekon pelaamisen ohella.
Santeri Sillanpää opiskelee fysioterapeutiksi jääkiekon pelaamisen ohella.

Viime kauden Sillanpää pelasi KOOVEEssa tehoin 10+7.

Pässipaidassa Sillanpää on pelannut 25 ottelua pistein 0+3. Vakituista pelipaikkaa ei ole tahtonut löytyä.

Pelipaikka oli hakusessa ja SaPKosta olin kuullut pelkkää hyvää. — Santeri Sillanpää

– Meillä on leveä ja kilpailukykyinen kokoonpano ja välillä tulee peliaikaa ja välillä ei. Laajan materiaalin etuna on se, että pystymme millä kokoonpanolla tahansa voittamaan kenet tahansa.

Sillanpää sanoo antavansa aina kaikkensa kun käsky kaukaloon käy. Maalitili on vielä avaamatta, mutta mies ei ota siitä ylimääräistä painetta.

– Maalit tulevat sitten kun ovat tullakseen.

Sillanpää on kentälle päästyään pelannut pääasiassa Joonas Savolaisen ja Tommi Laakson kanssa SaPKon fyysisimmässä vitjassa.

– Heti kauden alusta meidät laitettiin yhteen ja peli loksahti hyvin kohdalleen. Joonaksen ja Tommin kanssa on hyvä fiilis pelata.

Frans Emil Sillanpää on ainoa suomalainen kirjailija, jolle on myönnetty Nobelin kirjallisuuspalkinto. Palkinnon hän sai vuonna 1939.

Savonlinnassa Santeri on saanut Frans Emil -lempinimen, mutta sukulaisuussuhdetta kuuluisaan kirjailijaan hänellä ei tietääkseen ole.

– Ei kukaan perheestä tai suvusta sellaista ole ainakaan kertonut. Minullakaan ei sen kummempia kirjallisia lahjoja ole, hän naurahtaa.

Kiekkoilun ohella Sillanpää opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa fysioterapeutiksi ja suorittaa joitakin kursseja Xamkin Savonlinnan kampuksella.

SaPKo–IPK, Mestistä keskiviikkona Talvisalon Mediatili-areenalla klo 18.30.

Uusimmat uutiset