East Volley vei taas voiton paikallispelissä — ykköstähtenä hääri yllätysnimi

PaU on onnistunut voittamaan Eastilta vain kaksi erää kauden kolmesta kohtaamisesta.

Tuija Pauhu

Paikallispeli oli jälleen East Volleyn juhlaa.
Paikallispeli oli jälleen East Volleyn juhlaa.

Tuija Pauhu

Runsaslukuisen yleisön edessä nähtiin kovaa vääntöä pisteistä.
Runsaslukuisen yleisön edessä nähtiin kovaa vääntöä pisteistä.

Parikkalan Urheilijoille lauantainen tulos oli jälleen tuttu lentopallon miesten 2-sarjan tämän kauden paikallispeleissä. Kotijoukkue East Volley kaatoi PaU:n ylemmässä jatkosarjassa erin 3—1 (25—18, 26—24, 21—25, 25—19). Kauden kolmessa kohtaamisessa PaU on voittanut Eastilta yhteensä kaksi erää.

Lukemien valossa parikkalalaiset haastoivat isännät lauantaina OKL-hallissa jokaisessa erässä, mutta se ei PaU:n pelaajavalmentajaa Sami Muukkosta tyydyttänyt.

— Ei se meille riitä, että kampoihin pistetään, vaan meidän pitäisi voittaa tämmöiset pelit.

— Puolustus oli ihan seisovin jaloin. Oli vissiin liimaa kengänpohjissa, Muukkonen totesi pettyneenä.

Tuija Pauhu

18842065.jpg

Tuija Pauhu

18842063.jpg

Vääntö oli hurjaa erityisesti toisessa erässä. PaU johti 19—22, ja tuli tasoihin tilanteeseen 24—24. East sai kuitenkin käännettyä erän voitokseen kahden pisteen erolla. Muukkosen mielestä ottelun kuva erosi kokonaisuudessaan hieman edellisistä kohtaamisista Eastia vastaan.

— Tällä kertaa emme tehneet ihan hirveästi hyökkäyspään virheitä. Kahdessa edellisessä pelissä olemme tehneet melkein kaikki otteluiden pisteet, sekä omat että Eastin. Tänään he sentään joutuivat pelaamaan.

Sen sijaan Eastin valmentaja Antti Pölönen näki ottelun pysyneen vahvasti joukkueensa näpeissä.

— Ainoastaan vastapuolen Aleksi Muukkosen syöttövuorot vähän jänskättivät, mutta onneksi ei tänään tullut pitkiä putkia sieltä.

Tuija Pauhu

18842060.jpg

Tuija Pauhu

18842052.jpg

Pölönen toimi ottelussa vastuuvalmentajana, sillä pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen jäi kuumeen vuoksi pois. Kentällä Hakulisen paikan hakkurina täytti Taavi Tuominen.

— Taavihan pelasi loistopelin. Siinä mielessä Jaskan puuttuminen ei haitannut yhtään mitään, Pölönen kehui.

Kyseessä oli Tuomisen ensimmäinen kokonainen ottelu Eastin riveissä tällä kaudella. Hän tuli pelaajarinkiin mukaan tammikuussa asepalveluksensa jälkeen.
Tuomisen vahva peli yllätti myös PaU:n. Heidän leirissään ei oltu varauduttu vastustajan hakkurinvaihdokseen.

— Nyt jälkeenpäin sanottuna on harmi, että näin kävi. Olisi ollut parempi, että Hakulinen olisi pelannut, Muukkonen naurahti.

Tuija Pauhu

18842048.jpg

Tuija Pauhu

18842054.jpg

Pölönen näki savonlinnalaisten paremman rutiinitason ratkaisevana seikkana ottelussa. Ykköstähtenä häärineen Tuomisen ohella koko joukkue esiintyi vahvasti, eikä heikkoja lenkkejä löytynyt.

— Meillä on myös laajempi pelaajamateriaali kuin PaU:lla. Myös vaihdosta on heittää tarvittaessa hyviä pelaajia sisään.

Myös Pau:lla oli muutamia poissaoloja. Pari pelaajaa istui kuumeisena vaihdossa, eikä heitä uskallettu heittää kehiin. Lauri Mölsä puolestaan oli sivussa viime ottelussa tulleen peukalovamman vuoksi.

— Ei mennä kuitenkaan niiden taakse. Meillä oli mukana lähes parhaat pelaajat, Muukkonen sanoi.

Otteluita on jäljellä vielä pitkälle maaliskuuhun saakka, ja Muukkosen mukaan parikkalalaiset aikovat nauttia niistä täysin siemauksin.

— Eihän sitä tiedä, pelataanko näitä ensi syksynä ollenkaan.Tämä on ihan kiva rytmi, että on joka viikko yksi peli. Kiva näitä on pelata, ja minun puolestani pelejä saisi olla vielä enemmänkin.

Tuija Pauhu

18842058.jpg

Tuija Pauhu

18842069.jpg

Luetuimmat

Kommentoidut