SaPKo oli kahdesta hyvästä parempi Talvisalon viihdyttävässä kiekkoillassa - Komeaa kotivoittoa todisti 1118 katsojaa

Pässipaitojen hyvä startti ja toisen erän vahva esitys voiton takana. Tällä kertaa pisteiden kohtaloa ei tarvinnut jnnittää loppusekunneille saakka.

Soila Puurtinen

Eetu Pylkkäsen laukaus tuotti tulosta lauantaina Talvisalon viihdyttävässä jääkiekkoillassa.
Eetu Pylkkäsen laukaus tuotti tulosta lauantaina Talvisalon viihdyttävässä jääkiekkoillassa.

SaPKo sai vuoden viimeiseen Mestis-otteluun vieraakseen sarjan parhaan vierasjoukkueen Kiekko-Vantaan. Kaksikko tarjoili tuhatsatapäiselle yleisölle viihdyttävän ja laadukkaan jääkiekko-ottelun, joka päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkueen voittoon maalein 6-3 (2-2, 3-0, 1-1).

Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun. Tatu Vihavainen lupasi KeuPa-ottelun jälkilöylyissä, että lauantaina isketään pari "pönttöä" heti alkuun. Mies itse näytti esimerkkiä nousemalla kulmasta laukaisusektoriin ja napakka rannelaukaus painui verkon perille. Peliä ei oltu ehditty pelata kahta minuuttiakaan.

Ajassa 2.20 peli oli jo 2-0, kun Eetu Andersson väläytti osaamistaan luistimilla ja pujahti läpiajoon. Puolustajan viimeistely oli laatuluokkaa.

Kaksi osumaa riitti vieraiden maalivahti Waltteri Ignatjeville ja tilalle luisteli Eetu Mäkiniemi.

Salamamaalit eivät vieraita horjuttaneet. Jussi Pelto-Arvo katkaisi SaPKo-puolustajan syötön ja löysi maalin eteen unohdetun Erik Embrichin eikä puolustaja erehtynyt viimeistelyssään.

2-2 tasoitus syntyi ylivoimalla, kun Mestiksen tehokkain ketju sahasi SaPKon alivoimaneliön puhki. Joona Monto päätti Miro-Pekka Saarelaisen ja Joel Sundin syöttöketjun maaliin.

Toisessa erässä SaPKo siirtyi 3-2 johtoon Tommi Laakson ohjattua kiekon ohi Mäkiniemen. Syöttöpisteet Teemu Lämsälle ja Jimi Kuroselle.

Vantaan tasoitus oli lähellä, kun Monto antoi nappisassin Saarelaiselle. Sarjan kovimman maalitykin laukaus kilahti SaPKon onneksi maalin yläputkeen.

SaPKon Ville Väinöläkin kilisteli maalitolppaa pässipaitojen pelatessa ylivoimalla.

4-2 maalin SaPKo värkkäsi kahden miehen ylivoimalla. Eetu Pylkkäsen raju lämäri painui takanurkkaan vain sekunti ennen ensimmäisen jäähyn päättymistä, joten Pallokerho pääsi jatkamaan maalin jälkeenkin yhden miehen ylivoimalla.

Kotijoukkue ei jättänyt tarjoutunutta tilaisuutta hyödyntämättä. Mäkiniemi torjui Pylkkäsen ja Lämsän yritykset, mutta Laakso laittoi kiekon toisesta reboundista sisään.

Toinen erä meni vahvasti SaPKon komennossa. Mäkiniemelle merkittiin 16 torjuntaa kun SaPKon ykkösvahdin tittelin ottaneelle Roope Urpolahdelle töitä kertyi kuuden torjunnan verran.

Toinen erätauko venähti ylipitkäksi jäänhoitokoneen teknisen vian vuoksi. Jää saatiin pelikuntoon harjoitushallin puolelta lainatulla koneveteraanilla.

Kolmen maalin johtoasema ei ole ollut tällä kaudella SaPKolle paras mahdollinen tilanne. Eikä se ollut sitä lauantainakaan.

Kiekko-Vantaa tuli kahden maalin päähän heti erän alussa Henri Tammisen osumalla.

Vieraat tuhrivat takaa-ajoaan kahteen huolimattomaan jäähyyn. Ensimmäisen jäähyn lohipaidat selvittivät, vaikka pari kertaa maali oli hilkulla. 

Joel Sundin rangaistuksen aikana verkko kuitenkin heilui. Ville Väinölän rannelaukaus painui ohi hyvässä maskissa olleen Mäkiniemen. Syöttöpisteet Toni Henttoselle ja Vihavaiselle