Veteraanijääkiekkoa Savonlinnassa tänä kesänä jo 28. kerran

Savonlinnalainen Linnan Woudit ry järjestää mittavan veteraanijääkiekkoturnauksen Savonlinnan kaupungin, Rantasalmen ja Tanhuvaaran jäähalleissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 27.–30.7.

Antti Varonen

Savonlinnalainen Linnan Woudit ry järjestää mittavan veteraanijääkiekkoturnauksen Savonlinnan kaupungin, Rantasalmen ja Tanhuvaaran jäähalleissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 27.–30.7.
Turnaus on Euroopan suurin veteraanien jääkiekkoturnaus osallistuvien joukkueiden määrällä mitattuna. Turnauksen ajankohta on suunniteltu alusta alkaen heinäkuun loppuun jatkamaan Savonlinnan seudun matkailukautta Pyhän Olavin juhlan ja Oopperajuhlien toiseksi viimeisen viikonlopun humussa. Turnauksella on jo perinteitä suomalaisella kiekkokartalla, onhan kesän 2017 turnaus jo 28. peräjälkeen.

Tämän kesän turnaukseen osallistuu peräti 62 joukkuetta. Turnauksessa pelataan yhteensä 100 peliä. Sarjoja on seitsemän, viiden vuoden välein 35-vuotiaista ylöspäin. Vanhimmat pelaavat yli 65-vuotiaiden sarjassa.
Turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat ympäri Suomea ja joukkueissa on keskimäärin 15 pelaajaa, joista moni tulee koko perheen voimin. Koko Suomi on maantieteellisesti varsin kattavasti mukana, sillä nykyisistä liigapaikkakunnista joukkueita tulee muun muassa Mikkelistä, Oulusta, Kuopiosta, Jyväskylästä, ja Helsingistä. Lisäksi edustettuna on useat muut kaupungit ympäri Suomea. Ulkomaalaisväriä turnaukseen tuo neljä joukkuetta Venäjältä, kolme Pietarista ja yksi Petroskoista. Lisäksi yksi joukkue tulee Qatarista.
Tarvittaessa mukaan olisi tulossa lisääkin joukkueita, mutta osallistujamäärä on tällä hallikapasiteetilla maksimissaan.

Kaisaliisa Kontiainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.