STPS pesi hienosti kasvojaan sarjakärkeä vastaan – "Ehdottomasti kauden parasta peliä meiltä, mutta vastustaja vaan oli parempi"

Sarja-avauksessa kymmenen maalia STPS:n verkkoon tehnyt FC KTP joutui sunnuntaina tekemään täyden päivätyön 1–3-voittonsa eteen.

Vili Väkeväinen

FC KTP oli hivenen edellä STPS:aa sunnuntaina Kesämaa-areenalla pelatussa Kolmosen koitoksessa.
FC KTP oli hivenen edellä STPS:aa sunnuntaina Kesämaa-areenalla pelatussa Kolmosen koitoksessa.

STPS pesi huolella kasvojaan sunnuntaina naisten Kolmosen kotiottelussa sarjaa johtavaa FC KTP:ta vastaan. Kauden avauksessa kotkalaiset olivat rökittäneet kotikentällään savonlinnalaisia peräti 10–0-lukemin.

Sunnuntainakin KTP oli parempi maalein 1–3, mutta sai tehdä täyden päivätyön kolmen pisteen eteen. Vieraiden tähti oli hattutempun eli kolme maalia viimeistellyt Silja Avikainen.

– Ehdottomasti kauden parasta peliä meiltä, mutta vastustaja vaan oli parempi. Ei voi mitään, summasi STPS:n kapteeni Rosa Silvennoinen.

Erityisen tyytyväinen Silvennoinen oli tapaan, jolla STPS otteluun tuli.

– Päätimme näyttää, että emme jää jalkoihin vaan olemme ihan yhtä hyvä joukkue kuin KTP. Meidän olisi vaan pitänyt tehdä paikoista maalit ja joissakin tilanteissa vähän fiksumpia ratkaisuja, kippari löysi kehityskohteita.

KTP sai avausjaksolla kotijoukkueelta pari tilannetta lahjaksi, jotka se kärkijoukkueen itseluottamuksella ja taidolla tylysti hyödynsi.

26. minuutilla maalivahti Sonja Leino avasi pelin pitkällä maalipotkulla ja Avikainen karkasi avausmaalin tekoon tilanteessa nukahtaneelta STPS-puolustukselta.

Viitisen minuuttia ennen taukoa STPS-maalivahti Johanna Karvinen avasi pelin epäonnisesti suoraan Avikaiselle, joka sijoitti vasurillaan pallon varmasti verkon perille.

Vili Väkeväinen

STPS:n Siiri Tissarisen vasuri on puhunut ja pallo painuu vastustamattomasti ohi FC KTP:n maalivahti Sonja Leinon.
STPS:n Siiri Tissarisen vasuri on puhunut ja pallo painuu vastustamattomasti ohi FC KTP:n maalivahti Sonja Leinon.

Avikaisen maalien välissä kotijoukkue tuli tasoihin, kun kotkalaispuolustus joutui kovan prässin alla antamaan huonon syötön ja Siiri Tissarinen oli kärppänä irtopallon perässä. Lupauksen kauden toinen osuma syntyi tarkalla sijoituksella takanurkkaan.

Ehdottomasti kauden parasta peliä meiltä, mutta vastustaja oli vain parempi. — Rosa Silvennoinen

Toisen jakson loppupuolella Tissarinen pelattiin vapaaksi, mutta kotijoukkueen harmiksi laukaus suuntautui päin hyvin vastaantullutta Leinoa ja tasoitus jäi syntymättä.

Hetkeä myöhemmin Avikaisen kaukolaukaus painui yli STPS-maalille vaihdetun Emilia Pulkkisen ja tilanne oli 1–3.

Kotijoukkue yritti sisukkaasti kavennusta, mutta loppuun asti ei tilanteita saatu pelattua.

Vili Väkeväinen

Milla Wuorio lataa.
Milla Wuorio lataa.

STPS:n valmennuskaksikko Kimmo HämäläinenIsmo Rahkola harmitteli paria lahjamaalia, joita on muutenkin kauden alkuun mahtunut liian monta.

Muuten he olivat tyytyväisiä joukkueen esitykseen.

– Eikö ollutkin hyvä ottelu? Peli paranee koko ajan. Valmennus ja joukkue alkavat vähitellen olla sinut toistensa kanssa. Harmi vaan kun korona viivytti meidän ja pelaajien tutustumista toisiinsa. Kausi taitaa loppua kesken, ennen kuin ihan kaikki palaset saadaan kohdalleen, Hämäläinen naureskeli.

STPS:lla oli läpi ottelun vaikeuksia pelin avaamisessa KTP:n kovan paineen alla.

– Siinä tuli välillä vähän paniikkia, valmentajat myönsivät.

Viimeistelyyn he toivoivat myös terävyyttä.

– Se vähän ontuu. Palloa siirrellään kaverille kun voitaisiin itse laukoa.