Pelihuumori palasi East Volleyn tekemiseen — Joukkue taipui silti Kyky-Betsetille viidennessä erässä

Savonlinnalaisjoukkue pesi kasvojaan lauantaina kotikentällä ennen kaikkea itselleen.

Soila Puurtinen

East Volley taisteli lauantaina kovasti, mutta joutui tyytymään yhteen pisteeseen Kyyjärven Kyky-Betsetiä vastaan.
East Volley taisteli lauantaina kovasti, mutta joutui tyytymään yhteen pisteeseen Kyyjärven Kyky-Betsetiä vastaan.

East Volley ja Kyyjärven Kyky-Betset tarjosivat lauantaina savonlinnalaiselle lentopalloyleisölle viiden erän ottelun lentopallon miesten 1-sarjassa Heikinpohjan liikuntahallilla. Vieraat veivät ratkaisevan viidennen erän lopulta 13—15 ja nappasivat kaksi pistettä matkaansa Kyyjärvelle. Ottelun eräpisteet jakautuivat 26—24, 23—25, 25—21, 20—25, 13—15.

Tappiosta huolimatta East Volleyssa oltiin tyytyväisiä omaan peliesitykseen. Joukkueen vire on ollut viimeisten viikkojen ajan mollivoittoinen, kun tappiopelien aiheuttama tuska on seurannut myös harjoituksiin.

— Emme tietenkään ole tappioon tyytyväisiä, ja se saakin ottaa päähän. Puhuimme kuitenkin ennen peliä joukkueen kesken, että tänään pesemme kasvot ennen kaikkea sisäisesti. Nyt näytimme, että osaamme pelata, joukkueen pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen kertoi.

Myös valmentajakollega Antti Pölönen oli tyytyväinen East Volleyn lauantain peli-ilmeeseen tuloksesta huolimatta.

— Tänään pitää olla ylpeä joukkueesta. Ennen kaikkea henkinen kuorma on ollut monta viikkoa suuri, kun mikään ei ole oikein onnistunut, eikä yhteistä fiilistä ole löytynyt. Tänään sitä kuitenkin oli.

Ottelu oli tasainen, mutta ratkaisevassa viidennessä erässä Kyyjärven kokemus nousi esiin. Yli 200 Mestaruusliigaottelua pelannut Aivars Petrusevics oli ratkaisevilla hetkillä terävimmillään ja iski vierasjoukkueen kolme viimeistä pistettä.

— Lopussa vastustajan laitahyökkäys piti paremmin, Hakulinen arvioi lopulta tappion syyksi.

— Meidän ratkaisumme olivat puolestaan viimeisessä erässä pehmeitä ja jätimme palloja peliin, Pölönen jatkoi.

Soila Puurtinen

Taavi Tuominen oli lauantaina East Volleyn tehokkain pelaaja 26 pisteellä.
Taavi Tuominen oli lauantaina East Volleyn tehokkain pelaaja 26 pisteellä.

Valmentajakaksikon mukaan hyökkäyspelaaminen on edelleen joukkueen suurin kehityskohde, vaikka se toimi lauantaina aiempia pelejä paremmin.

Ensi viikonloppuna East Volleylla on edessä huiliviikonloppu, ja seuraavan kerran joukkue pelaa 24. marraskuuta Karhulan Veikkojen vieraana Kotkassa.

Joukkueella on takanaan tiukka syksy pitkine vieraspelimatkoineen, ja vaikka tauko tekee hyvää, olisi savonlinnalaisten leirissä voitu pelata myös viikon päästä.

— Mieluusti olisimme toki pelanneet ensi viikonloppunakin, kun löysimme tämän fiiliksen, Pölönen sanoi.

Joukkue jatkaa treenaamista normaaliin tapaan, eikä valmentajat aio lähteä tekemään suuria muutoksia rutiineihin. Tauolla joukkueen tavoite on ylläpitää lauantaina saavutettua fiilistä.

— Nämä ovat taitavia ukkoja jokainen ja osaa pelata, mutta nyt pitää saada se oikea vire päälle ja pelaamiseen tappamisen meininki, Pölönen summasi.

Soila Puurtinen

Eadt Volleyn kasvatti Eetu Pennanen palkitsi ottelussa molempien joukkueiden parhaat pelaajat.
Eadt Volleyn kasvatti Eetu Pennanen palkitsi ottelussa molempien joukkueiden parhaat pelaajat.