Voitto lipsahti SaPKon käsistä kolmannessa erässä — LeKi juhli jatkoajalla

Keskiviikon ottelussa nähtiin jännitysnäytelmä. Kipeämmin voittoa tarvinnut vierasjoukkue oli etevämpi.

Tuija Pauhu

Kahdesti maalannut Niklas Salo oli jälleen tehokas.
Kahdesti maalannut Niklas Salo oli jälleen tehokas.

Jos SaPKon edellinen ottelu oli korkeaoktaanista urheiluviihdettä, keskiviikkona Talvisalossa mentiin SaPKon ja LeKin välillä ajoittain verkkaisissa tunnelmissa.

Kolmannessa erässä peli kuitenkin syttyi merkityksensä arvoiseksi näytökseksi. Lopulta ilta kääntyi savonlinnalaisittain jatkoaikatappioksi 3—4 (2—1, 1—0, 0— 2, 0—1).

Runkosarjan voittotaistelun kannalta SaPKo olisi kaivannut kolmen pisteen voiton, mutta saldoksi jäi vain yksi. Tälläkin kertaa nähtiin herpaantuminen, joka maksoi nyt kahden maalin johtoaseman.

Päävalmentaja Pasi Räsänen on korostanut suojateilleen keskittymisen ja huolellisuuden merkitystä etenkin puolustuspelissä, mutta ehjää 60-minuuttista ei keskiviikkona nähty.

Tuija Pauhu

Sairastuvalta palannut Kasper Elo (vas.) tuuletti avausmaaliaan.

Vierasjoukkue LeKi taisteli toisaalta juuri niin kovaa, kuin pudotuspelipaikoista kamppailevan joukkueen kuuluukin.  

Ensimmäiset viisi minuuttia avauserästä kiekko pyöri enimmäkseen SaPKon päädyssä, mutta sen jälkeen hallinta kääntyi kotijoukkueelle.

Lyhyeltä sairaslomalta palannut Kasper Elo lennätti kiekon verkkoon maalinedushässäkän päätteeksi. Lisääkin huippupaikkoja miehelle siunautui, mutta tähtäin oli niissä hukassa.

Erän puolivälissä LeKin Anton Ollikainen pääsi karkaamaan tasoitusmaalin tekoon.

Tuija Pauhu

LeKin maalilla riitti kuhinaa.

SaPKon kultakypärä Niklas Salo arveli Fanseatin erätaukohaastattelussa oman ketjunsa tehokkuuden syiksi rentouden ja itseluottamuksen.

Salo näytti tästä itse mallia 2—1-maalillaan: Pienikokoinen hyökkääjä purjehti huolettomasti kolmen LeKi-pelaajan välistä ja puikotti vielä kiekon maalivahdin patjojen välistä sisään.

Toisen maalinsa Salo haisteli toisessa erässä takatolpilta, Elon ja maalin taakse toimistonsa perustaneen Jarno Pavénin esityöskentelyn jälkeen. Maaliensa lisäksi Salo tehoili syöttöpisteen Elon tekemään avausmaaliin.

Kolmannen erän alussa ottelu menikin kunnolla hankalaksi SaPKon kannalta.

Tuija Pauhu

SaPKo ryhdistäytyi kolmannen erän alun jälkeen.

Ensin lempääläisten Tomi Peltonen napautti kavennuksen 3—2:een mallikkaan ylivoimapyörityksen päätteeksi. Kolmen peliminuutin täyttyessä LeKi oli jo tasoissa Ollikaisen illan toisella osumalla.

Mustan hetken jälkeen SaPKo osoitti kuitenkin taas tuttua henkistä vahvuutta laittamalla isompaa vaihdetta silmään. SaPKo pelasi loppuerän vahvaa jääkiekkoa, ja olikin muutaman kerran lähellä johtomaalia.

Tuija Pauhu

Markus Ruusu LeKin maalilla torjui 37 kertaa.

Markus Ruusu LeKin maalilla torjui kuitenkin hienosti läpi ottelun, joten jatkoajalle mentiin.

Jatkoajalla SaPKolle tarjottiin uutta tilaisuutta, kun se pääsi pelaamaan ylivoimalla. Lopulta karkin vei kuitenkin vierailija, kun Otto Mäkinen viimeisteli läpiajosta voittomaalin.

Kotileirin tuntemuksia kuvaa varmasti hyvin se, että päävalmentaja Räsänen tyytyi ottelun jälkeisessä pressissä ainoastaan onnittelemaan LeKiä voitosta.
Samaan aikaan runkosarjaa johtava KeuPa kärsi tappion TUTOlle 2—5. SaPKo kohtaa TUTOn huomenna perjantaina Turussa.

Näin pelattiin

1. erä: 6.50 1—0 Kasper Elo (Niklas Salo, Mikko Lahtela), 10.39 1—1 Anton Ollikainen (Joona Tolvanen), 13.01 2—1 Salo (Jaakko Lantta).

2. erä: 24.33 3—1 Salo (Elo, Jarno Pavén).

3. erä: 40.33 3—2 YV Tomi Peltonen (Antti Kangasniemi, Jimi Jalonen), 42.59 3—3 Ollikainen (Kangasniemi, Tolvanen).

Jatkoaika: 63:04 3—4 Otto Mäkinen.

Torjunnat: Roope Urpolahti SaPKo 7+10+6+0=24, Markus Ruusu LeKi 12+11+11+3=37.

Yleisöä: 968.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.