Juniori-SaPKo ja BLC yhteistyöhön — BLC Kiekkokoulu on ensi kaudella ilmainen, tulossa myös tytöille oma ryhmä

Juniori-SaPKon ja BLC:n yhteistyön myötä kiekkokoulu on ensi kaudella ilmainen kaikille ryhmille. Myös tytöille on tulossa oma ryhmä.

Tuija Pauhu

BLC:n markkinointipäällikkö Henriikka Auvinen ja toimitusjohtaja Hannu Väänänen pääsivät maanantaina seuraamaan kiekkokoulutoimintaa Talvisalon jäähallissa Juniori-SaPKon toimitusjohtajan Vesa Pölösen ja junioripäällikön Joni Kotilaisen seurassa.

Juniori-SaPKon kiekkokoulu muuntuu ensi kaudeksi BLC Kiekkokouluksi.

Juniori-SaPKon ja BLC:n yhteistyön myötä kiekkokoulu on myös ensi kaudella ilmainen kaikille ryhmille, jonka lisäksi tytöille tulee oma kiekkokoulu.

— Haluamme tätä kautta elvyttää tyttökiekkoilua. Kokonaisuudessa tämä yhteistyö on erittäin hieno juttu, Juniori-SaPKon puheenjohtaja Vesa Pölönen kertoo.

Yhteistyö liittyy BLC:n juhlavuoteen, sillä 130 vuotta täyttävä savonlinnalainen yhtiö haluu juhlan kunniaksi tukea paikallista toimintaa.

— Kun juhlavuotta ryhdyttiin miettimään, pohdimme erilaisia vaihtoehtoja, miten pääsisimme mukaan paikallisten arkeen. Yhteistyön kautta haluamme edistää nuorten liikkumista, ja tämä on hyvä paikka tukea sitä, BLC:n toimitusjohtaja Hannu Väänänen kertoo.

— Tärkeimpinä ajatuksina olivat, että tuettavan toiminnan pitää olla paikallista, koskea isoa joukkoa, ja sillä pitää olla oikeasti merkitystä. Nyt pystymme tarjoamaan nuorille ohjattua liikuntaa kerran viikossa kauden ajan veloituksetta. Se, että pystymme lisäämään siihen tytöille oman ryhmän, on mukava lisä, BLC:n markkinointipäällikkö Henriikka Auvinen jatkaa.

Kiekkokoulu on ollut tällä kaudella todella suosittu, kun siihen on ilmoittautunut noin 130 lasta. Määrä on kasvanut edellisestä kaudesta noin 40—50 kiekkokoululaisen verran.

Tyttöjen osuus tämän hetken koululaisista on kuitenkin vähäistä, kun seuran junioripäällikkö Joni Kotilainen laskeskelee heitä olevan kaikkiaan kahdessa ryhmässä yhteensä noin 10—12 kappaletta. Myöskään juniorijoukkueissa ei ole tällä hetkellä montaa tyttöä.

— 2004 syntyneiden ryhmässä on yksi tyttö ja seuraavat ovat 2010 syntyneissä. Siinä on siis melkoinen väli, jossa ei ole tyttöjä mukana, hän kertoo.

Sen sijaan pari vuotta toiminut naisten harrasteryhmä on pysynyt aktiivisena. Kahdesti viikossa kokoontuvassa ryhmässä on mukana noin 40 naista.

— Sieltä löytyy tuleville tyttökiekkokoululaisille myös esikuvia, koska mukana on muun muassa entisiä liigakiekkoilija, Kotilainen kertoo.

Yhteistyön kautta haluamme edistää nuorten liikkumista. — Hannu Väänänen