Pässipolkua yhdessä junioreina kulkenut kaksikko yhdistää voimansa: Tällä viikolla pelaajauransa päättänyt SaPKo-kasvatti Tuomas Vänttinen Janne Tuunasen kakkosvalmentajaksi Kokkolan Hermekseen

Tuomas Vänttinen hyppää suoraan pelaajasta valmennustehtäviin.

Harri Bragge / All Over Press.

Pässipolkua yhdessä junioreina kulkenut kaksikko yhdistää voimansa: Tällä viikolla pelaajauransa päättänyt SaPKo-kasvatti Tuomas Vänttinen Janne Tuunasen kakkosvalmentajaksi Kokkolan Hermekseen

Tuomas Vänttinen liittyy ensi kaudeksi Kokkolan Hermeksen valmennukseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

SaPKo-kasvatti Vänttinen ilmoitti pelaajauransa päätöksestään torstaina, ja uran uusi suunta selvisi nopeasti.

Hermeksen valmentajana toimiva savonlinnalaislähtöinen Janne Tuunanen on innoissaan uudesta apuvalmentajastaan.

— Hän on juuri sellainen luonteeltaan joka varmasti tukee omaa johtamista. Pitkän pelaajauran tuomalla kokemuksella Vänttinen auttaa kehittämään joukkueen pelaamista sekä pystyy auttamaan oman pelaajien kehityksessä. Hän tuo myös omalla energiallaan ja huumorillaan varmasti paljon koppiin kuin myös jäälle pitkän kauden aikana, Tuunanen kertoo Hermeksen perjantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Kaksikko on pelannut yhdessä pässipaidassa A-junioreissa sekä edustuksen riveissä vuosina 1999—2000.

— Useampi vuosi sitten oli puhetta, aluksi ihan huumorilla, että kun häneltä pelihommat loppuu, otan ”Vänän” kakkoseks. Nyt se homma konkretisoitui, Tuunanen taustoissaa.

Myös Vänttinen odottaa uusia haasteita.

— Pelaajauran päättäminen oli tietenkin raskas asia, mutta kun Hermes tarjosi tällaista mahdollisuutta niin mietin että nyt on oikea aika ja olen erittäin tyytyväinen päätökseen. Nyt on hieno mahdollisuus päästä töihin kiinni ja ennenkaikkea pääsee hyvään oppiin kun saan seurata ja tehdä yhdessä asioita Jannen kanssa, hän kertoo.

35-vuotiaan Vänttisen uran viimeiseksi seuraksi jäi monikansallisessa EBEL-liigassa pelaava unkarilainen Fehervar AV19.

Kommentoidut