Hyvät päätöserät riittivät SaPKolle kahteen pisteeseen kahdesta pelistä U20 Mestiksessä – "Jos rangaistuksia ottaa tarvittavan määrän, jossain vaiheessa kolahtaa omiin"

Jäähyily kostautui SaPKolle sekä lauantaina Iisalmessa että sunnuntaina Talvisalossa.

Soila Puurtinen

Oskar Myllyksen jatkoaikamaali lauantaina toi SaPKolle viikonlopun ainoat pisteet.
Oskar Myllyksen jatkoaikamaali lauantaina toi SaPKolle viikonlopun ainoat pisteet.

SaPKon viikonlopun saldoksi U20 Mestiksen alkusarjassa jäi jatkoaikavoitto IPK:sta Iisalmessa lauantaina sekä kotitappio Hermekselle sunnuntaina.

Molemmissa otteluissa SaPKo sortui jäähyilyyn, ja vastustaja iski ylivoimalla. Lauantaina Iisalmessa pässipaidat pystyivät kuitenkin nousemaan tasoihin päätöserässä kolmen maalin takaa. Lopulta 5–4-voiton savonlinnalaisille ratkaisi jatkoajalla Oskar Myllys ylivoimalla.

Sunnuntaina joukkue ei pystynyt toistamaan temppuaan, vaan Hermeksen kolmen maalin johto oli liikaa. Kokkolalaiset voittivat ottelun 2–5.

– Meillä oli sekä lauantaina että sunnuntaina hyvät viimeiset erät. Niillä saatiin viikonlopusta kaksi pistettä, summasi SaPKon valmentaja Timo Keppo.

SaPKo kulutti molemmissa otteluissa runsaasti rangaistusaition penkkiä. Lauantaina joukkueelle tuomittiin 35 rangaistusminuuttia ja sunnuntaina 24.

Keppo myöntääkin, että joukkueella on vielä paljon työstämistä edessä, että se pysyy poissa rangaistusaitiosta.

– Tänäänkin (sunnuntaina) hävisimme siihen, että otimme ihan idioottimaisia jäähyjä. Otimme kuusi kaksiminuuttista toisessa erässä, ja kaveri iski niistä kaksi maalia. Toki sitä voidaan miettiä myös alivoimapelaamisen tasoa. Mutta jos rangaistuksia ottaa tarvittavan määrän, jossain vaiheessa kolahtaa omiin, hän totesi.

– Sama oli myös eilen, mutta silloin pystyimme tulemaan takaisin, tänään ei. Sellaista ihmettä ei joka ilta tapahdu, että tulet kolmen maalin takaa ohi, vaikka oli tänäänkin ihan hyvä kolmas erä.

Joukkue lähti viikonloppuun poikkeuksellisella kokoonpanolla, sillä flunssa sekä Joe Leinosen neljän ottelun pelikielto rokotti joukkueen rosteria. Niinpä puolustaja Roni Siitonen pelasi otteluissa kakkosketjun keskushyökkääjänä.

Uusimmat uutiset