Sarjakakkonen polvistui SaPKon edessä Nuorten Mestiksessä - Kuuden pisteen viikonloppu nosti SaPKon pudotuspeliviivan yläpuolelle

Ensi viikonloppuna SaPKo kohtaa kotonaan sekä Diskoksen että Hokin, jotka molemmat ovat SaPKon alapuolella sarjataulukossa.

Soila Puurtinen

Jani Könönen teki SaPKon viidennen osuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi.
Jani Könönen teki SaPKon viidennen osuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

SaPKon viikonloppu Nuorten Mestiksessä oli täydellinen. Lauantaina Talvisalossa kaatui samoista sijoituksista kamppaileva TPS Akatemia maalein 7—3 ja sunnuntaina pikkupässien paremmuuden joutui tunnustamaan sarjakakkonen Blues Akatemia maalein 6—4.

— Kuusi pistettä ja voitto sarjakakkosesta. Ei valmennus voi olla muuta kuin erittäin ylpeä joukkueen pelaamisesta, apuvalmentaja Joel Pasonen kommentoi.

Lauantaisen voiton jälkeen SaPKo-leirissä luistimet pysyivät tanakasti jään pinnalla. Kaikki tiedostivat, että pelin pitää sunnuntaiksi parantua, jos voittoa halutaan.

— Kaksi erää olikin meiltä erittäin hyvää peliä. Oltiin kurinalaisia, vahvoja ja ja tehtiin väkisin paikoista maalit, Pasonen kehui.

Kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 5—2-johdossa, mutta espoolaisvieraat kirivät maalin päähän. Kasper Korhonen (2+1) päätti piinan kymmenen sekuntia ennen loppua laukomalla vapauttavan 6—4-osuman tyhjään maaliin.

— Kolmannessa erässä passivoiduttiin turhaan. Kolmen maalin johtoasema ei ole henkisesti paras mahdollinen tilanne päätöserään lähdettäessä, Pasonen muistutti.

Soila Puurtinen

Kauden ensimmäinen voitto tuli Roope Huittiselle makeaan paikkaan.

SaPKon maalivahdit loistivat viikonloppuna. Lauantaina liekeissä oli Juho Ahopelto ja sunnuntaina Roope Huittinen torjui ensimmäisen voittonsa tällä kaudella.

Huittinen pysäytti 35 laukausta. Päätöserässä nuorukainen kesti Bluesin rumputulen torjumalla peräti 18 kutia.

Puolustaja Elmeri Luukkanen alusti kolme SaPKon täysosumaa.

Kun TPS Akatemia hävisi viikonlopun molemmat ottelunsa, nousi SaPKo jo pudotuspeliviivan paremmalle puolelle kahden pisteen erolla turkulaisiin. SaPKo ohitti myös KOOVEElle hävinneen Diskoksen ja nousi sarjataulukossa seitsemänneksi.

Ensi viikonloppuna SaPKo kohtaa kotonaan sekä Diskoksen että Hokin, jotka molemmat ovat SaPKon alapuolella sarjataulukossa.