Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö kasvatti kesän SM-mitalipottiaan — Tällä kertaa hopeamitali irtosi Kauhavalta

Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö sai viikonloppuna SM-hopeaa seitsenottelusta.

Tuija Pauhu

Neea Käyhkö otti Kauhavalla kesän neljännen SM-mitalinsa.
Neea Käyhkö otti Kauhavalla kesän neljännen SM-mitalinsa.

Neea Käyhkö täydensi kesän SM-mitalisaalistaan 17-vuotiaiden seitsenotteluhopealla. Savonlinnan Riennon urheilija keräsi viikonloppuna Kauhavalla hopeapisteikseen 5219.

Kilpailun voittoon otteli Tampereen Pyrinnön maailmantilaston kärkinimi Saga Vanninen pistein 5586. Kolmas oli Alajärven Ankkurien Eucabeth Kivikangas lukemin 4952.

— Eilinen oli tosi hyvä päivä, mutta tänään pituus meni alakanttiin. Keihäs oli ihan hyvä ja 800 metrille ei sitten oikein löytynyt kunnon latausta, Käyhkö summasi sunnuntaina.

Kisojen avauspäivänä Käyhkö kohensi omaa kuulaennätystään 49 senttiä tulokseen 11,81 ja juoksi 100 metrin aidoissa selvästi alle ennätyksensä ajalla 14,16, mutta myötätuulta oli 2,6 metriä sekunnissa.

Käyhkö kilpailee ensi viikonloppuna Tukholmassa 17-vuotiaiden Ruotsi-ottelussa pituudessa ja 300 metrin aidoissa.

Ennätykset paukkuivat

Erin Kainulainen ja Helmi Laine ottelivat 15-vuotiaiden viisiottelussa sijoille 17 ja 22 pistein 2043 ja 1920. Molemmat tekivät omat ennätyksensä. Parikilpailussa kaksikko oli viides.

Roosa Rissanen otteli Lapualla 2984 pistettä ja oli yhdeksäs 19-vuotiaiden seitsenottelussa. Rissanen jäi ennätyksestään 65 pistettä.

Kai Yin oli 18:s 15-vuotiaiden poikien viisiottelussa. Yin paransi omaa otteluennätystään lähes 200 pistettä lukemiin 2112 ja teki ennätyksensä kolmessa lajissa.

Aatu Hartikainen jäi Kauhavalla 14-vuotiaiden viisiottelussa keihäässä ilman tulosta oltuaan kahden ensimmäisen lajin jälkeen hyvissä asemissa. Hartikainen jätti ottelun kesken keihään jälkeen.

Uusimmat uutiset