Pekka Tirkkonen vapautettiin EHC Klotenin päävalmentajan tehtävistä

Päätös savonlinnalaislähtöisen Tirkkosen vapauttamisesta syntyi seurajohdon palaverissa maanantaina. Tirkkosella oli Klotenin kanssa kuluvan kauden loppuun kestävä sopimus.

Kai Skyttä

Pekka Tirkkonen valmensi SaiPaa ennen muuttoaan Sveitsiin.

Sveitsin NLA-jääkiekkoliigassa pelaavan EHC Klotenin johto on vapauttanut päävalmentaja Pekka Tirkkosen tehtävistään. Päätös syntyi seurajohdon palaverissa maanantaina. Tirkkosella oli Klotenin kanssa kuluvan kauden loppuun kestävä sopimus.

Tirkkosen kohtaloksi koituivat viime perjantain ja lauantain tappiot Geneve-Servettelle ja Bielille, jotka heikensivät Klotenin asemaa Sveitsin NLA-liigan jumbona.

Kloten keräsi tällä kaudella Tirkkosen johdolla 13 liigaottelusta vain kuusi pistettä. Maalejakin syntyi vain 20. Ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan ehti venähtää kymmeneen pisteeseen.

Samaan aikaan Tirkkosen kanssa Klotenista lähtee seuran urheilujohtaja Pascal Müller. Potkuista kertovassa tiedotteessa seuran verkkosivuilla kiitetään Tirkkosta ja Mülleriä heidän arvokkaasta työstään.

Klotenin valmennusvastuu siirtyy ruotsalaiselle Niklas Gällstedtille, joka toimi Tirkkosen apuvalmentajana.

Viime kaudella Tirkkosen valmentama Kloten oli NLA-liigassa yhdeksäs ja voitti Sveitsin cupin.

Tirkkonen on SaPKon kasvatti. Hän valmensi kasvattiseuraansa Mestiksessä vuosina 2008—12.

Ennen Sveitsiin muuttoaan Tirkkonen valmensi neljä kautta lappeenrantalaista SaiPaa. Tirkkosen aikakaudella SaiPa eteni pudotuspeleihin neljästi peräkkäin, mikä on seuran ennätys.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet