SaPKo ratkaisi ylivoimalla Imatralla — "Olimme valmistautuneet hyvin peliin"

SaPKo nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Ketterästä kaatamalla imatralaisjoukkueen lauantaina 1—3.

Soila Puurtinen

Mikko Lahtela on heti alkuvuodesta hyvässä iskussa, kun hän iski lauantaina kahdesti Ketterää vastaan.

SaPKo otti kauden ensimmäisen voittonsa Imatran Ketterästä Mestiksen lauantain kierroksella, kun se haki 3—1-vierasvoiton Imatralta. Ketterä oli voittanut joukkueiden kaikki kolme edellistä kohtaamista, mutta nyt oli pässipaitojen vuoro juhlia.

SaPKo pääsi heti avauserässä paremmin pelirytmiin kiinni kuin Ketterä, joka oli huilannut perjantaina. SaPKolla oli allaan puolestaan kotivoitto Jokipojista. Pässipaidat pelasivat varsinkin omassa päässä tiivisti, eikä Ketterä saanut hyökkäyspeliään näin urilleen.

— Olimme valmistautuneet hyvin peliin. Tiedettiin, että kotijoukkue tulee ensimmäisen kympin kovaa, mutta selvittiin siitä. Päästiin sen jälkeen johtoasemaankin, mutta sitten peli tasoittui ja oli kovaa vääntöä. Me pelattiin kurinalaisesti ja hyvä vieraspeli. Siitä palkintona kolme pistettä, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Maalipaikoilla ei ottelussa mälläilty, ja erikoistilannepelaaminen nousi ratkaisevaan rooliin. SaPKon kaksi ensimmäistä maalia syntyivät juuri ylivoimalla. Avauserässä Mikko Lahtela ohjasi Niklas Salon syötön ohi Ketterä-vahti Jere Myllyniemen, ja toisessa erässä Henri Keskilohkon tarkka veto vei pässipaidat 1—2-johtoon.

Ketterän avausmaali syntyi puolestaan SaPKo-kasvatti Sami Jekusen lavasta. Puolustajan siniviivaveto yllätti SaPKon maalilla torjuneen Karolus Kaarlehdon maskin takaa toisessa erässä.

Perjantaisessa Jokipojat-ottelussa SaPKo passivoitui päätöserässä, ja se teki ottelusta hankalan savonlinnalaisjoukkueelle. Lauantaina joukkue oli kuitenkin ottanut opikseen, vaan jatkoi vahvaa pelaamista. SaPKon pelaaminen vain parani ottelun edetessä, ja kolmas erä oli vieraiden hallintaa. Lahtelan illan toinen osuma päätöserän toisella minuutilla siirsi vieraat jo kahden maalin johtoon.

SaPKo tarjosi kotijoukkueelle kuitenkin vielä mahdollisuutta tulla mukaan peliin, kun Jimi Kuronen joutui kahdesti rangaistusaitioon viimeisen viiden minuutin aikana. Ketterä otti samalla kuudennen kenttäpelaajan jäälle. SaPKo puolusti kuitenkin uhrautuvasti ja Kaarlehto hoiti loput.

Maalipaikkojen vähyydestä kertoivat myös maalivahtien torjunnat: SaPKon Kaarlehdolle tarttui 14 koppia ja Ketterän Myllyniemelle 21.

Voitolla SaPKo nousi sarjassa toisena olevan Kiekko-Vantaan kantaan. Joukkueiden välillä on eroa enää yksi piste, kun Hermes voitti samaan aikaan pelatussa ottelussa vantaalaiset jatkoajalla 4—3.

SaPKo pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina, kun se matkaa Metro Areenalle Espoo Unitedin vieraaksi.

Näin pelattiin:
1. erä: 5.49 0—1 YV Mikko Lahtela (Niklas Salo, Joona Monto).
2. erä: 30.11 1—1 Sami Jekunen (Ville Tenosalmi, Samuli Vuokniemi), 36.34 1—2 YV Henri Keskilohko (Kasper Piitulainen, William Mäkinen).
3. erä: 42.23 1—3 Lahtela (Salo, Julius Marva).
Torjunnat: Karolus Kaarlehto SaPKo 4+5+5=14, Jere Myllyniemi Ketterä  6+4+11=21 (Poissa: 56.32—60.00)
Yleisöä: 1147.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut