Seitsemän maalia, seitsemän onnistujaa — SaPKolle murskavoitto Peliitoista

SaPKo käytti Peliittojen jäähyilyn hyödykseen toisessa erässä ja nappasi kauden suurinumeroisimman voittonsa.

Soila Puurtinen

Teemu Lämsä oli yksi lauantain onnistujista. Hän laukoi kauden ensimmäisen osumansa toisessa erässä.

Pässipaitojen jaloissa ei lauantaina enää perjantainen Espoo-vierailu painanut, kun SaPKo otti 7—1-voiton Heinolan Peliitoista Talvisalon Mediatili Areenalla.
Jokaiseen SaPKon maaliin merkattiin eri tekijä, joten onnistujia oli savonlinnalaisjoukkueessa laajalla rintamalla. Seitsemästä osumasta kolme syntyi ylivoimalla.
— Hyvä, että saatiin onnistumisia laajalla rintamalla. Ylivoimat ovat myös tökkineet, mutta tänään saatiin niistäkin maaleja. Se antaa varmasti potkua eteenpäin, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen totesi.

SaPKo ratkaisi ottelun toisessa erässä

Pirteällä ilmeellä pelannut SaPKo piti kiekkoa hallussaan heti alkuminuuteilta alkaen, ja pelin painopiste oli lähes koko pelin Peliittojen päädyssä.
Rasmus Hämäläinen pääsi iskemään ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Hyökkääjä teki ensiksi itse maskia Peliitat-vahti Sami Väliharjun edessä Jarno Pavénin laukoessa, ja kun Väliharju ei saanut kiekkoa haltuunsa, pääsi Hämäläinen laittamaan kiekon vapaasti maaliin.
SaPKo ratkaisi ottelun toisessa erässä, vaikka Peliitat nousi tasoihin heti erän avaussekunneilla. SaPKon puolustuksen haparoidessa kiekko päätyi Artturi Toivolalle. Hyökkääjän veto kimposi SaPKo-vahti Roope Urpolahden kilpitorjunnasta pystytolppaan, josta kiekko pomppi lopulta maaliin.
Kotijoukkue vastasi tasoitukseen iskemällä erään viisi maalia. Ensiksi Kasper Piitulaisen kääntö maalinkulmalla kimposi Peliitat-puolustaja Samu Rahikaisen luistimesta verkon perukoille ylivoimalla. SaPKon illan toinen ylivoimamaali syntyi puolestaan Jimi Kurosen mailasta, kun puolustajan veto pääsi yllättämään täysin ilman maskia Väliharjun. Seuraavaksi oli Teemu Lämsän vuoro onnistua. Maali oli hyökkääjälle kauden ensimmäinen.
Kahden erän jälkeen tilanne oli lopulta 6—1, kun Niklas Salo ja Matias Lainio kaunistelivat vielä numeroita.
Päätöserässä Eetu-Santeri Koivunen iski uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla loppulukemat 7—1:een.
— Viimeinen erä oli vähän vaikeampi pelailu. Kahden ensimmäisen erän ilmeeseen olen tyytyväinen. Joukkue halusi ottaa kolme pistettä alusta asti, Räsänen totesi.
SaPKon seuraava peli on keskiviikkona RoKia vastaan Rovaniemellä. Räsäsen mukaan sinne asti ei ole vielä ajatuksissa menty, mutta toteaa voiton tuoneen totta kai itsevarmuutta.
— Muutamat pelaajat saivat kaivattuja onnistumisia. Lämsäkin sai vihdoin maalin, valmentaja sanoi.

Soila Puurtinen

Hymy oli herkässä pässipaitojen joukossa. Matias Lainiota (oik.) maalista onnittelemassa Toni Henttonen ja Teemu Lämsä.

Yhteisestä aamiaisesta voiton avaimet

Yksi lauantai-illan SaPKo-onnistujista oli ensimmäisen Mestis-maalinsa iskenyt Koivunen. Hän nousi lauantain peliin kolmannen kentän laidalle, kun Kalle Saramäki oli sivussa pelikiellon vuoksi.
— Jaska [Jaakko Lantta] sai hyvin pidettyä kiekkoa maalin takana. Menin siitä sitten maalille, ja aattelin että jos se kiekko menisi sisään, ja menihän se, hyökkääjä kuvaili maaliaan.
Koivunen pelasi keskiviikkona A-poikien riveissä Nuorten Mestiksen alkusarjaa ja oli perjantaina edustuksen mukana 13. hyökkääjänä Espoossa. Näin hänellä on takanaan täyden kolmen ottelun viikko.
— Ihan hyvät fiilikset jäi viikosta. A-poikien peleistä olen saanut itseluottamusta, ja nyt sitä on tullut tänne mukaan, hän hymyili voitetun ottelun jälkeen.
Joukkue saapui Savonlinnaan Espoon reissulta kahden maissa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Koivusella oli omat epäilynsä, mistä joukkue sai virtaa lauantain peliin vähien yöunien jälkeen.
— Olisikohan yhteisellä aamupalalla ollut tekemistä asian kanssa. Kaikki olivat siellä yhdessä, jos se fiilis siellä hitsaantui, hän pohti.

Soila Puurtinen

Eetu-Santeri Koivunen iski lauantaina uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.