East Volley joutui tappio niskassaan pitkälle kotimatkalle Rovaniemeltä – "Ei vain yksinkertaisesti riittänyt tällä kertaa"

East Volley voitti kaksi ensimmäistä erää NaPan vieraana, mutta kotijoukkue paransi otteitaan pelin edetessä, eikä savonlinnalaiset pystyneet vastaamaan.

Soila Puurtinen

East Volleyn kausi on käynnistynyt takkuisasti. Joukkue on napannut viidestä ensimmäisestä ottelustaan vain kolme pistettä.
East Volleyn kausi on käynnistynyt takkuisasti. Joukkue on napannut viidestä ensimmäisestä ottelustaan vain kolme pistettä.

East Volleyn viikonloppureissu Rovaniemelle kartutti joukkueen pistetiliä yhdellä pisteellä lentopallon miesten 1-sarjassa. Napapiirin Palloketut vei kotiottelunsa lauantaina nimiinsä 3–2 (17–25, 18–25, 25–19, 25–21, 15–13).

East Volley voitti ottelun kaksi ensimmäistä erää selvin lukemin. Pitkällä erätauolla kotijoukkue onnistui kuitenkin nostamaan pelinsä tasoa joka osa-alueella, eivätkä savonlinnalaiset pystyneet samaan.

– Pelasimme kaksi ensimmäistä erää ihan jees. Hyökkäystehot ovat tökkineet meillä vähän edellisissä peleissä, mutta nyt ne olivat sellaiset, mitä pitääkin olla. Peli kulki muutenkin ihan hyvin. Kahden erän jälkeen vastustaja kuitenkin vähensi virheitään, ja rupesi nostamaan ja hyökkäämään paremmin. Me pelasimme oikeastaan samalla lailla koko matsin, ja turpiin tuli, joukkueen valmentaja Antti Pölönen totesi.

– Heidän peliinsä tuli ihan selkeä ero kolmannessa erässä. Meillä ei vain yksinkertaisesti riittänyt tällä kertaa.

East Volleyssa kovimmille tehoille pääsivät Taavi Tuominen (21 pistettä), Eetu Kautonen (14) ja Leevi Pasanen (13).

Ottelu oli NaPalle vasta kauden toinen, sillä joukkue oli kaksi viikkoa karanteenissa korona-altistumisen vuoksi. Pölönen ei usko sen vaikuttaneen kotijoukkueen otteisiin.

– Me emme ole juuri koskaan pelanneet hyvin pitkillä reissuilla, joten siihenkin nähden pelasimme ihan kohtuullisesti kaksi ensimmäistä erää.

East Volleylla on edessä ensi viikonloppuna tauko peleistä. Seuraavassa ottelussa sillä on kuitenkin mahdollisuus ottaa revanssi rovaniemeläisistä, sillä NaPa saapuu Savonlinnaan 7. marraskuuta.

Tauko tulee joukkueelle hyvään paikkaan, sillä Rovaniemen liukas kenttä ei kohdellut vierailijoita hyvin.

– Lattia oli todella liukas, ja sen takia tuli pieniä loukkaantumisia. Ei mitään pahempia, mutta semmoisia, että huili tekee meille hyvää, Pölönen kertoo.