Miikka Oinonen oli STPS:n painajainen — Ykkösen maalikuninkuuden aikanaan voittanut Ri-Pan hyökkääjä latoi hattutempun

STPS hävisi Ristiinan Pallolle 4—3 ja putoamispeikko koputtelee edelleen keltamustien kantapäillä.

Simo-Santeri Roivainen on palannut STPS:n kokoonpanoon.
Simo-Santeri Roivainen on palannut STPS:n kokoonpanoon.

Miikka Oinosen tarkka maalivainu oli STPS:n tiedossa sen valmistautuessa jalkapallon Kaakon Kolmosen otteluun Ristiinan Palloa vastaan.

2000-luvun alussa MP:n paidassa Ykkösen maalinkuninkuuden voittanut 36-vuotias hyökkääjä oli kuitenkin maineensa veroinen ja pöllytti maaliverkkoa Remu Koikkalaisen takana jo kuudennelle peliminuutilla. Vartin pelin jälkeen Oinonen onnistui toistamiseen.

Savonlinnalaisten tehohetki osui 28. ja 29. minuuteille kun Teemu Pulkkinen ensin kavensi ja Elmeri Marttinen tasoitti tilanteen.

Oinonen viimeisteli hattutempun ja kauden kolmannentoista täysosumansa 38. minuutilla ja minuutin kuluttua Ahmed Hassane Ahmed Mohamed venytti kotijoukkueen johdon jälleen kahteen maaliin.

Toisella jaksolla Henri Manner valoi uskoa STPS-leiriin viimeistelemällä 4—3-kavennuksen, mutta sen jälkeen ei enää maaleja nähty ja pisteet jäivät Ristiinaan.

— Oinonen on tälle tasolle älyttömän loistava hyökkääjä ja teki kolme komeaa maalia, STPS:n valmentaja Kai Niiranen kehui Ri-Pan kultakimpaletta.

Niiranen sanoi Ri-Pan pelanneen hyvin omilla vahvuuksillaan.

— Hienouksia ei heiltä nähty, ei tosin meiltäkään. Kotijoukkueen pitkät sivurajaheitot ja kulmapotkut olivat vaarallisia.

Toinen jakso oli STPS:n hallintaa, mutta tulos jäi vajaaksi.

— Jos tyylipisteitä tässä lajissa jaettaisiin, niin olisimme ansainneet enemmän.

STPS on saanut kokoonpanoonsa kaksi uusvanhaa pelaajaa. Simo-Santeri Roivainen pelasi toisen ja Hiski Ikonen ensimmäisen ottelunsa keltamustissa tällä kaudella.

— Kiva, että parhaassa peli-iässä olevia omia pelaajia on saatu takaisin. Harjoittelemattomuus vielä näkyy, mutta uskon heistä olevan iloa loppukaudella. Jokainen jäljellä oleva peli on meille tärkeä, Niiranen muistutti.

STPS on kolme pistettä edellä putoajan paikalla olevaa Simpeleen Urheilijoita.