Ylävitoset kieltoon ja harjoittelutoiminta tauolle — Koronavirus pysäyttää lasten liikuntaharrastuksia sekä sulkee sisäliikuntapaikkoja

Savonlinnan kaupunki sulki koulujen ja päiväkotien tilat sekä Savonlinnan liikuntahallin ulkopuoliselta käytöltä, ja sen myötä monien seurojen salivuorot peruuntuivat.

Soila Puurtinen

Savonlinnan kaupunki on sulkenut muun muassa liikuntahallin ulkopuoliselta käytöltä. Sen myötä monien urheiluseurojen vuorot on peruttu.
Savonlinnan kaupunki on sulkenut muun muassa liikuntahallin ulkopuoliselta käytöltä. Sen myötä monien urheiluseurojen vuorot on peruttu.

Koronavirus pysäyttää myös lasten ohjattuja liikuntaharrastuksia. Savonlinnan seudulla on suljettu liikuntatiloja ja seurat ovat keskeyttäneet toimintaansa.

Savonlinnan kaupunki sulki koulujen ja päiväkotien tilat sekä Savonlinnan liikuntahallin ulkopuoliselta käytöltä, ja sen myötä monien seurojen salivuorot peruuntuivat.

Kaupunki perui myös kaikki vapaa-aikatoimen liikunta- ja vapaa-aikaohjaajien ryhmät kantakaupungin, Kerimäen, Punkarharjun ja Savonrannalta alueelta 5. huhtikuuta saakka.

Enonkosken kunta on perunut puolestaan ikäihmisten liikuntaryhmät 29. maaliskuuta saakka, jonka lisäksi Karki ja SaVoli peruivat lasten liikuntaryhmät.

East Volley ja Savonlinnan Ajo tiedottivat, että molempien seurojen harjoitukset on peruttu toistaiseksi. Lentopalloliitto päätti kaikki aikuisten sarjat kuluvalta kaudelta lauantaina. Liitto oli jo aiemmin päättänyt pysäyttää kaiken sarjatoiminnan toistaiseksi. Savonlinnassa piti pelata viikonloppuna muun muassa C-tyttöjen SM-välieräturnaus.

Myös Juniori-STPS:n toiminta on tauolla ainakin 29. maaliskuuta saakka.

Top Team on ilmoittanut salibandykerhojen olevan peruttuja toistaiseksi. Salivuorojen peruminen peruu myös seuran harjoitusvuoroja.

Myös Parikkalan Urheiijat sekä Rantasalmen Urheilijat ovat keskeyttäneet ryhmäharjoitukset.

Juniori-SaPKo päätti tauottaa kaiken harjoittelu- sekä seuratoiminnan 29. maaliskuuta saakka. Jääkiekkoliitto päätti lopettaa sen alaisten sarjojen toiminnan kuluvalta kaudelta perjantaina.

SaVoLi on tauottanut SaVoli-salin harrasteryhmien toiminnan 27. maaliskuuta saakka. Voimisteluliitto on perunut kaikki tapahtumat, kisat sekä leirit 14. huhtikuuta saakka.

Savonlinnan Taitoluistelijat päätti luistelukoulujen sekä harrasteryhmien kauden lauantaina, ja perinteinen kevätnäytös on siirretty järjestettäväksi ensi syksylle. Seuran kilpailuryhmät jatkavat jäätreenejään, mutta yhteistä oheisharjoittelua ei ole. Seuran tiedotteessa kerrotaan, että harjoitukset perutaan välittömästi, mikäli koulut ja päiväkodit suljetaan.

Rantasalmen Urheilijoiden taitoluistelijoiden jääkausi on puolestaan päätetty.

Taitoluisteluliitto on perunut kaikki kevään omat kilpailunsa ja suosittelee sitä myös jäsenseuroilleen.

Seurat, joissa harjoituksia edelleen järjestetään, ovat antaneet tarkat ohjeistukset toiminnasta niiden aikana. Harjoituksiin ei saa mennä, jos tuntee olonsa yhtään sairaaksi, ja kädet on pestävä huolellisesti sekä harjoituksiin tullessa että lähtiessä.

Lisäksi esimerkiksi Savonlinnan Riento muistuttaa, että lähikontakteja toisten kanssa tulee välttää. Sen myötä muun muassa kättelyt ja ylävitoset ovat kielletty.