PaU pestasi liki 300 liigapeliä pelanneen Mikko Sairasen loppukaudeksi

Lentopallon kakkossarjan pudotuspelit avattiin sunnuntaina Parikkalassa kotivoitolla Kauhavan Wisasta.

Timo Seppäläinen

Mikko Sairanen pelasi Saimaa Volleyn mestaruusliigajoukkueessa yleispelaajana ja liberona.
Mikko Sairanen pelasi Saimaa Volleyn mestaruusliigajoukkueessa yleispelaajana ja liberona.

Kovan työn sai Parikkalan Urheilijat tehdä voiton eteen lentopallon kakkossarjan pudotuspelien neljännesvälierien avausottelussa kotisalissaan. Kauhavan Wisa kaatui 115 katsojan edessä lopulta erin 3—1 (25—23, 25—21, 22—25, 25—22) ja ensi sunnuntaina PaU:lla on mahdollisuus voitolla jatkaa matkaansa puolivälieriin.

— Lauantaina lähdetään reissuun ja yövytään matkan varrella Virroilla. Jos ei Kauhavalla voiteta, niin saadaanpahan ratkaisuottelu Parikkalaan. Tavoite on kuitenkin panna tämä sarja sunnuntaina poikki, vaikka varmaa on, että vastaan tulee taisteleva joukkue, PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen sanoi.

Kauhavalla on lyhyehkö, mutta sitäkin sitkeämpi joukkue.

— Sellaisia painijatyyppejä, jotka eivät antaneet missään vaiheessa periksi. Hallitsimme kuitenkin peliä, eikä meillä mitään hätää ollut. Parasta piti kuitenkin peliin laittaa, Muukkonen sanoi.

PaU:n parhaana palkittin Kari Romppanen, joka oli kovaa luu hyökkäysten päättäjänä.

Varsinaisen yllätyskortin Muukkonen veti hihastaan pestaamalla muun muassa Saimaa Volleyn liigajoukkueesta tutun pelikaverinsa Mikko Sairasen loppukaudeksi parikkalaisjoukkuetta vahvistamaan.

Tarvetta täydennysmiehelle ilmeni, kun Aleksi Muukkonen loukkasi runkosarjan päätöskamppailussa polveaan ja pelaaminen oli epävarmaa.

— Siinä piti hiuksia haroa, että mistä pelaajan tähän hätään saisin. Soitin Mikolle Kuopioon ja kysyin pystyisikö hän tulemaan avuksi. Mikko kysyi vain, että monelta pitää olla salilla, Muukkonen naureskeli yli 250 liigapeliä pelanneen kaverinsa asenteelle.

Vaikka Sairasella on pitkä tauko tosipeleistä, näkyi kokemus pallovarmuutena ja hyvänä sijoittumisena.

— Mikko on täsmähankinta, jota voi peluuttaa kaikilla muilla pelipaikoilla paitsi keskitorjujana. Sunnuntaina hän pelasi yleispelaajana ja liberona. Kun meillä on vain yksi passari, niin senkin vuoksi Mikosta on iso apu. Hän ei pysty harjoittelemaan meidän kanssa, mutta pelaa loppukauden pelit.

Aleksi Muukkonenkin toipui pelikuntoon ja oli kentällä toisesta erästä lähtien.
— Polvessa ei ollut ylimääräisiä tuntemuksia, valmentaja huokaisi.

Muukkonen on ehtinyt urallaan pelata aika monessa palloiluhallissa, mutta Kauhava on uusi paikka.
— Mukavaa kun vielä löytyy sali, jossa en ole pelannut.

Pudotuspelien muut neljännesvälieräottelut: NaPa—NiNu 3—2, VieWo—Sampo 0–3, Kiisto—LiVo 3—1, OsVa—Passarit 2—3. Kuortane ja PuWo aloittavat oman sarjansa 4.2.
Partion Karpaasit ja Sodankylän Tähti Volley pelasivat kaksi ottelua viikonloppuna Outokummussa. Karpaasit voitti molemmat kamppailut 3—0 ja jatkaa puolivälieriin. Runkosarjan voittanut East Volley tulee mukaan puolivälierissä.