Kolmas peli toden sanoo – KiPa heräsi pelaamaan sunnuntaina Rantakentällä ja siirsi ratkaisun keskiviikoksi Kouvolaan

KiPan riemua laimensi Samu-Kalle Varosen paha loukkaantuminen. Jalkansa loukannutta miestä hoivattiin pitkän aikaa kentällä ja lopulta hänet kannettiin paareilla saamaan jatkohoitoa.

Jussi Lopperi

KPL-lukkari Janne Kivipelto sai todeta, että Hannes Pekkinen ja koko KiPan joukkue oli sunnuntaina Rantakentällä oma itsensä lauantaisen Kouvola-konttauksen jälkeen.
KPL-lukkari Janne Kivipelto sai todeta, että Hannes Pekkinen ja koko KiPan joukkue oli sunnuntaina Rantakentällä oma itsensä lauantaisen Kouvola-konttauksen jälkeen.

Yksi yö kaiken muuttaa voi.

Vanha totuus piti kutinsa Kiteen Pallon kohdalla miesten Superpesiksen puolivälieräsarjassa.

Lauantaina KiPa koki totaalisen mahalaskun häviämällä Kouvolan Pallonlyöjille tämän kotikentällä jaksoin 10–0 ja 6–0.

KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva ei turhia selitellyt.

– Kouvola oli tosi hyvä ja me olimme tosi huonoja. Siinä tiivistettynä. Nyt näimme, mitä pelaaminen vaatii. Kouvola laittoi riman korkealle. Parannetaan huomiseksi. Nuoret jätkät palautuvat äkkiä, valoi Tuuva uskoa omiinsa lauantaina.

Pelinjohtaja tiesi mistä puhui ja sunnuntaina Rantakentällä nähtiinkin aivan toisenlainen KiPa. Voitto kotiin jaksoin 2–0 (3–2, 6–4) ja ottelusarja tasan 1–1. Keskiviikkona Kouvolassa ratkaistaan kumpi joukkue jatkaa kauttaan välierissä.

Sunnuntaisen ottelun avausjaksolla mentyiin tasaisesti. KPL:n ex-kipalaiset Matti Latvala ja Toni Laakso löivät vieraiden juoksut.

Isänniltä onnistui ensin Ville Liukku ja Sami Mikkolanaho myöhemmin kahdesti. Jälkimmäinen juoksu ratkaisi jaksovoiton KiPalle kun se syntyi neljännen tasoittavalla.

Toisen jakson lyöntikarkelot aloitti Valentin Ikonen. KPL meni 1–2 johtoon Jere Dahlströmin lyönnillä ja KiPan harhaheitolla.

Kiteeläisten selkäranka ei edes nitkahtanut vaan kolmannen aloittavalla Joni Lehikoinen täräytti ykköstilanteessa pallon kakkospuolelta maisemaan juoksuttaen Samu-Kalle Varosen kotiin ja kiertäen itse kunnarin.

– Tuossa tilanteessa ei palloa saa päästää läpi. Pitää katsoa videolta, että mistä se oikein meni, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi sanoi.

Lassi Vasarainen kotiutti perään Lehikoisen ja Hannes Pekkinen täydensi hienon sisävuoron kotiuttamalla Elmeri Purmosen.

Lopuista juoksuista vastasivat jokerimörssärit Dahlström kahdesti ja Mikkolanaho kerran.

Ottelun loppuhetkillä KiPan riemua laimensi Samu-Kalle Varosen paha loukkaantuminen. Jalkansa loukannutta miestä hoivattiin pitkän aikaa kentällä ja lopulta hänet kannettiin paareilla saamaan jatkohoitoa.

Sotkamon Jymy, Vimpelin Veto ja Joensuun Maila paketoivat ottelusarjansa lyhimmän kaavan kautta.

Joensuu voitti Pattijoen Urheilijat 2–0 (2–1, 3–1) ja Sotkamo hyydytti Seinäjoen Jymy-Jussit 1–0 (2–0, 3–3).

Vimpeli romahti avausjaksolla, mutta päätti lopulta Hyvinkään Tahkon kauden lukemin 2–1 (1–10, 5–0, 1–0). Elmeri Anttila kotiutti supervuoroparissa Olli Heikkalan ja ratkaisi välieräpaikan Vimpelille.

Kommentoidut