SaPKon mestaruuden takuumiehet ovat näyttäneet pärjäävänsä myös liigakaukaloissa

SaiPan Jonatan Tanus tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Ilveksen Teemu Lepaus viidentenä. Casimir Jürgens on yksi kolmesta Pelicansin luottopuolustajasta. Juhana Aho on pelannut kahdessa viimeisessä ottelussaan nollapelin.

AOP / Vesa Pöppönen

Jonatan Tanus, SaiPa
Jonatan Tanus, SaiPa

SaPKossa ja Mestiksessä viime kaudella vakuuttavaa jälkeä tehneet Jonatan Tanus, Teemu Lepaus, Casimir Jürgens ja Juhana Aho ovat osoittaneet pärjäävänsä myös liigakaukaloissa.

Kovinta jälkeä on tehnyt SaiPan ykkösketjussa paikkansa vakiinnuttanut Tanus.
41 ottelussa hyökkääjä on tehnyt tehopisteet 9+13=22. Saldolla hän on SaiPan pistepörssissä kolmantena. Keskimääräinen peliaika ottelua kohden on ollut 16.53 minuuttia ja sen on lappeenrantalaisjoukkueen hyökkääjistä viidenneksi eniten. Tehotilasto on yhden maalin plussalla. Tanus on missannut kauden aikana ainoastaan yhden ottelun.

AOP / Vesa Pöppönen

Teemu Lepaus, Ilves.
Teemu Lepaus, Ilves.

Lepaus on pelannut pääasiassa liigan häntäpäähän juuttuneen Tampereen Ilveksen nelosketjussa. Vähäisellä 11.02 minuutin peliajalla hyökkääjä on tehnyt kelpo tehot 7+8 ja on sillä Ilveksen yhdeksänneksi paras pistemies. Tehotilasto on yhdeksän maalia miinuksella. Kokoonpanon ulkopuolelle Lepaus on jäänyt kolme kertaa.

AOP / Vesa Pöppönen

Casimir Jürgens, Pelicans.
Casimir Jürgens, Pelicans.

Jürgens on noussut Pelicansin luottopuolustajaksi ja peliaikaa 39 ottelussa on kertynyt keskimäärin 22.23 minuuttia. Edellä ovat ainoastaan lahtelaisten tähtipakit Mikko Kousa (24.40) ja Libor Sulak (24.03).
Tehopisteitä Jürgensillä on 2+7 ja tehotilasto kaksi maalia plussalla. Pelicansin pistepörssissä hän on sijalla 14.

Liigan tulokkaiden pistepörssissä Tanus on toisena, Lepaus viidentenä ja Jürgens neljäntenätoista.

AOP / Hannu Luostarinen

Juhana Aho, Jukurit.
Juhana Aho, Jukurit.

Aholla on ollut nelikosta vaikeinta vakuuttaa valmennusjohto osaamisellaan. Viime aikoina näytöt Jukureiden maalin suulla ovat kuitenkin olleet sitä luokkaa, että töitä luulisi olevan jatkossa. Aho on pelannut kaksi nollapeliä perätysten. Maaleitta jäivät niin KalPa kuin Ilveskin.

Aholla on takanaan seitsemän ottelua, joista yhdessä hänet on vaihdettu kesken pois. Voittoja on kolme ja tappioita kolme. Nollapelejä Aholla on kaksi, kun 35 ottelua pelanneella Sami Rajaniemellä niitä ei ole ensimmäistäkään.
Ahon torjuntaprosentti on tällä hetkellä komea 93,83.