Neea Käyhkö täydensi loistavan viikonloppunsa mestaruudella — Kerimäen Moona Makkonen hopealle keihäässä Kankaanpäässä

Aatu Hartikainen ja Erin Kainulainen loikkivat hopealle Lahdessa

Joni Jäntti

Neea
Käyhkölle 400 metrin aitojen kulta oli viikonlopun kolmas mitali.
Neea Käyhkölle 400 metrin aitojen kulta oli viikonlopun kolmas mitali.

Lauantaina kultaa ja hopeaa voittanut Neea Käyhkö täydensi erinomaisen SM-viikonloppunsa 400 metrin aitojen 17-vuotiaiden Suomen mestaruudella sunnuntaina Kankaanpäässä.

Savonlinnan Riennon monipuolisuuslahjakkuus oli ikäluokkansa kilpailussa vailla vastusta vieden mestaruuden 2,22 sekunnin erolla hopeamitalistiin. Käyhkö kellotti voittoajakseen 1.03,12.

— Juoksu oli ihan hyvä, vaikka ensimmäisen aitavälin jouduin menemään 16 askeleella kovan vastatuulen vuoksi. Lopussa ei ollut kiriapua, joten ajallisesti olisin voinut pystyä parempaankin. Tyytyväinen olen viikonloppuun, Käyhkö iloitsi.

Joni Jäntti

KeU:n Moona Makkonen palasi SM-mitalistiksi kolmen vuoden tauon jälkeen.
KeU:n Moona Makkonen palasi SM-mitalistiksi kolmen vuoden tauon jälkeen.

Kerimäen Urheilijoiden Moona Makkonen heitti hopeaa 17-vuotiaiden keihäässä parhaan heiton kantaessa tulokseen 46,82.

Makkonen on tehnyt tänä kesänä komean paluun kilpakentille kyynärpääoperaation jälkeen. Vuonna 2016 SM-hopeaa 14-vuotiaissa voittanut ja kaksi edellistä kesää missannut Makkonen myönsi, että prosessi takaisin mitalitasolle oli pitkä ja kivinen.

— Kun maltilla kuntoutettiin, niin päästiin heittämään terveenä. Tänään kisa oli tahmea, mutta sain viimeisellä ihan hyvän heiton, paluukisassaan kesäkuussa 50,90 heittänyt ja vuosi sitten kesäkuussa operoitu Makkonen kertoi.

Parikkalan Urheilijoiden Nea Roiha heitti neljänneksi tuloksella 44,09. Pronssi jäi 1,51 metrin päähän. Henna Pirinen oli 16-vuotiaiden kisan 11:s lukemin 33,31.

Riennon Arttu Härkönen ei kyennyt jatkamaan mitaliputkeaan sunnuntain kuulakisassa. Härkönen työnsi nelossijan ulkorataennätyksellään 15,13. Pronssi jäi vain 24 sentin päähän.

Väinö Ripatti hyppäsi sijalle 14 16-vuotiaiden kolmiloikkakilpailussa. Kaksi ensimmäistään yli astunut Ripatti hyppäsi kolmannellaan 12,24 eikä selviytynyt jatkokierroksille.

Sakari Kekki

Hopeamies Aatu Hartikainen.
Hopeamies Aatu Hartikainen.

Savonlinnan Riennon Aatu Hartikainen loikki uudella ennätyksellään komeasti hopealle P14-sarjan kolmiloikassa Lahdessa.

Hartikaisen hopeatulos oli 11.72. Tulos syntyi toisella kierroksella 2,4 metrin myötätuulessa. Tilastokelpoinen tulos 11.47 tuli kolmannella kierroksella 2,0 metrin tuulessa. Pojan entinen ennätys oli 11.02.

Kolmiloikan voitti JKU:n Lassi Nalkki tuloksella 12.37.

Hartikainen säteili iloa ensimmäisen SM-mitalinsa jälkeen.

 — Ihan mahtavasti meni. Jo verkassa tuntui tosi hyvältä. Hyppyvire oli kohdallaan heti kisan alussa. Oli tosi siistiä saada mitali.

— Jännästi kihelmöi kilpailun aikana, kun olin toisena. En ole ennen pärjännyt näin hyvin. Voittaja oli selkeästi parempi ja otin sen mitalin, mikä otettavissa oli, Hartikainen kertoi.

Lauantain pituudesta Hartikainen sai lisäpontta kolmiloikkaan.

— Siinä epäonnistuin ja jäin kymmenenneksi. Ajattelin, että tänään kyllä näytetään ja oli hienoa nyt onnistua. Joitain kisoja kesällä vielä käyn. Pituus ja kolmiloikka sekä pikajuoksut ovat minun lajejani. Ennätyksiä olisi vielä mukava parantaa, hopeamitalisti totesi.

Sakari Kekki

Mitalisti Erin Kainulainen pääsi tuulettelemaan Lahdessa.
Mitalisti Erin Kainulainen pääsi tuulettelemaan Lahdessa.

Riennon tytöt Erin Kainulainen ja Helmi Laine intoutuivat Hartikaisen esimerkistä ja tekivät T15-sarjan kolmiloikassa heti alkukierroksilla omat ennätyksensä. Kainulainen loikkasi 11.32 ja Laine 10.69. Tulokset tulivat lähes tyynessä säässä.

Kainulaiselle ennätys toi SM-hopeaa, joka on tytön ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali.

— Aatun hopea toi lisäintoa. Kyllä me ollaan hyviä -fiilis oli tosi hyvä heti alusta lähtien. Oli kyllä kiva hypätä ja kaikki hypyt onnistuivat. Sadekaan ei haitannut yhtään, Kainulainen riemuitsi.

Laine oli henkilökohtaisessa kilpailussa 11:s.

Riennon mitalitili lisääntyi vielä pronssilla, kun tyttöjen ennätykset toivat seuralle joukkuekilpailussa kolmannen sijan.

Aada Heiskanen paransi ennätystään 0,44 sekuntia T14-sarjan 300 metrin alkuerässä aikaan 44,05. Yhteisajoissa Heiskanen oli kymmenes.