Suosikki Attack Diablo otti omansa — montén Suomen mestaruus ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen

B-ponien montén Suomen mestaruus Miniatyrille. Aki Antti-Roikoa juhlittiin laulaen ja kilpaa ajaen. Pertunmaalaisen Ilkka Ropan valmentama Cragganmore hurjasteli voittoon.

Suomen Hippos / Lotta Kosonen

Jenni Koskela ratsasti Attack Diablon montén Suomen mestariksi.
Jenni Koskela ratsasti Attack Diablon montén Suomen mestariksi.

Mikkelin raviviikonlopun avauslähdössä pidettiin heti kelpo vauhtia. Raviratsastuksen eli montén lämminverisetn Suomen mestariksi ravasi odotetusti suosikki Attack Diablo ohjastajanaan Jenni Koskela, mutta helpolla mestaruus ja 5 000 euron voittopalkinto eivät irronneet.

Heidi Kuossarin ratsastama Kaka otti paikan sisäradalta keulaan ampaisseen Attack Diablon rinnalta. Matkavauhti muodostui tasaisen kovaksi, ensimmäinen kilometri meni aikaan 1.12,0. Viimeiseen kaarteeseen tullessa Kaka putosi kyydistä ja hetken aikaa näytti, että Koskela ja Attack Diablo etenevät mestariksi selkeällä erolla.

Takajoukoista nousi kuitenkin vielä haastamaan Jenni Kaijan ratsastama License Holder, viime vuotinen mestari. Licence Holderin kohtaloksi koitui kuitenkin laukka maalisuoralla, joten Koskela pääsi juhlimaan yleisön eteen. Aika 1.13,6 jäi kaksi kymmenystä Suomen ennätyksestä 2 100 metrin matkalla.

— Kova oli matkavauhti, mutta hevosta ei käy moittiminen. Se oli hyvä tänään. Tämän enempää ei voi montéohjastaja vaatia, todella hieno tunne, mestaruuksia aiemminkin urallaan voittanut Koskela kertasi.

Koskela arveli, että Attack Diablon vauhtivarat rittäisivät jopa 1.11:n alitukseen mailin matkalla. Suomen mestaruus oli Attack Diablon valmentajan Tapio Mäki-Tulokkaan uran ensimmäinen.

— Porissa on vielä edessä Suurmestaruus, mutta sitten ruuna pääsee laitumelle palautumaan pidemmäksi aikaa. Näissä raveissa on hienoa, jos voittaa yhdenkin lähdön, joten kaikki on kyllä hyvin tänään, Mäki-Tulokas kertoi.

Attack Diablon omistaa vantaalainen Esa Himanen.

Aki Antti-Roikon synttäriajo Perttuselle

Pohjanmaan suuriin ravinimiin kuuluvan Aki Antti-Roiko juhlii Mikkelissä 60-vuotispäiviään. Takavuosien menestysohjastaja on vähentänyt ajotehtäviään, mutta palasi kärryille Mikkelissä omassa juhlalähdössään. Parhaiten Isla J Braven ohjastajana tunnettu Antti-Roiko vastaanotti onnitteluja muun muassa Lauri Hyvösen esittämän onnittelulaulun muodossa.

Lähdössä oli ajotehtävissä Antti-Roikon tuttuja vuosien varrelta ja kohtasivatpa lähdössä ensimmäistä kertaa myös isä ja tytär Janita Antti-Roiko. Voittoon ajoi lopulta Tapio Perttusen ohjastama Cocktail Princess.

Kotiradallaan juossut pertunmaalaisen Ilkka Ropan valmentama Cragganmore pisti ennätyksensä uusiksi. Seitsemänvuotiaan ruunan voittoaika 1.13,0 paransi ennätystä samantien neljä sekuntia.

— Hevosen nopeus alusta oli pieni yllätys, mutta tiesin että se jaksaa hyvin. Laukkakaan ei ollut missään vaiheessa lähellä, kertasi ohjastaja Jukka Torvinen.

— Pitää olla maalaisjärkeä ja pitää koettaa lukea hevosta, valmennustoiminnan nelisen vuotta sitten aloittanut Ropa tuumi.

Päivän aluksi ajetuissa ponilähdöissä B-ponien montén Suomen mestariksi eteni haminalaisen Pinja Iltasen omistama ja valmentama Miniatyr, ratsastajanaan Milla Markkanen. Voittoaika oli 1.50,2. A-ponien Pienmestaruuden voitti Mats Havulehdon valmentama ja Oona Halmeen ohjastama Pomona II ajalla 2.06,8.

Jo nurkan takana lähestyvästä jääkiekkokaudesta muistutti opetuslähtö, jossa radalla oli vain kaksi hevosta: KooKoon raviliigatallin juvalaiskasvatti Fruttifero Luca ja Jukurien raviliigahevonen Tingaling. Santtu Raitalan ohjastama ja Jouni Hillbomin valmentana Tingaling oli maalissa ensimmäisenä ajalla 1.31,0.

Uusimmat uutiset