PaU tarrasi tiukasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikasta, kun se haki täyden pistepotin Haminasta

PaU:lla on jäljellä enää yksi ottelu alkusarjaa, ja joukkue on edelleen sarjataulukossa sijalla enää.

Soila Puurtinen

Lassi Vasarainen (3) iski PaU:lle tärkeitä pisteitä Arsia vastaan kolmannessa erässä.
Lassi Vasarainen (3) iski PaU:lle tärkeitä pisteitä Arsia vastaan kolmannessa erässä.

Parikkalan Urheilijat nappasi tärkeät kolme pistettä lauantaina lentopallon miesten 2-sarjassa, kun se voitti Haminan Arsin puhtaasti 0—3 (12—25, 19—25, 28—30).

Vieraat hallitsivat kaksi ensimmäistä erää peliä täysin, mutta kolmannessa kotijoukkueen riskinotto kannatti. Arsi onnistui hyvillä aloitussyötöillä rikkomaaan parikkalalaisten vastaanottoa, jonka myötä vieraiden hyökkäykset jäivät kauas verkosta. Ottelu ratkesi PaU:lle vasta jatkopisteillä 28—30.

PaU:n valmentajan Sami Muukkosen mukaan joukkue ei mennyt paniikkiin tiukassa tilanteessa, vaan uskoo, ettei Arsin riskinotto olisi kantanut yhtä erävoittoa pidemmäksi.

— Hyvä, että peli kääntyi lopulta meille, hän totesi.

Voiton myötä PaU on jo todella lähellä paikkaa ylemmästä jatkosarjasta. JyLe on parikkalalaisten jälkeen sarjassa viidentenä 16 pisteellä, joten se ei voi nousta enää PaU:n yläpuolelle. Kuudentena olevalla LiVolla on puolestaan mahdollisuus nousta rinnalle, mikäli se voittaa kaksi viimeistä otteluaan ja PaU häviää viimeisensä.

Molemmilla joukkueilla on edessään kotiottelu sarjajumbo KorPoa vastaan. LiVo pelaa sitä vastaan sunnuntaina, ja PaU puolestaan seuraavan viikon sunnuntaina. Liperiläiset päättävät alkusarjansa ensi sunnuntaina lohkon voiton jo varmistanutta Passareita vastaan.

Vaikka PaU:lla ei ole välttämättä päätöspelissä enää panosta, Muukkosen mukaan voitolla on mukavampi lähteä jatkopeleihin.

— Vaikka ei olisikaan enää panosta, emme aio lyödä sitä läskiksi, Muukkonen lupailee.