STPS hakee edelleen ehjää peliesitystä — ”Pelillinen tekeminen on ollut kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta tasaisuus puuttuu”

Tappioputken edellisellä kierroksella katkaissut STPS jatkaa ehjän peliesityksen hakemista tänään kotikentällä.

Soila Puurtinen

STPS:n nuoriso-osasto on saanut kevätkaudella paljon vastuuta, kun kokeneemmat pelaajat ovat poteneet vammojaan katsomon puolella. Joukkueen valmentaja Kai Niiranen uskoo sen kasvavan korkoa tuleville kausille.
STPS:n nuoriso-osasto on saanut kevätkaudella paljon vastuuta, kun kokeneemmat pelaajat ovat poteneet vammojaan katsomon puolella. Joukkueen valmentaja Kai Niiranen uskoo sen kasvavan korkoa tuleville kausille.

STPS jatkaa ehjän 90 minuutin peliesityksen metsästystä tänään Kyrönniemen kentällä, kun sen vieraaksi saapuu lappeenrantalainen Virky.

Keltamustat onnistuivat katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa viime viikolla Simpeleen Urheilijoita vastaan. Joukkueet jakoivat pistepotin lukemin 2—2.

Meidän pelillinen tekeminen on ollut kohtuulilsen hyvällä tasolla, mutta tasaisuus puuttuu. — Kai Niiranen

STPS:n valmentaja Kai Niiranen myöntää, että tappiokierteen katkaisu on näkynyt joukkueessa, vaikka positiivinen tunnelma säilyi vaikeinakin aikoina.

— Onhan se ihan selvä, että tuollainen vaikuttaa pelaamiseen alitajuisesti. Silloin tulee pelko johtoasemassa, että näinköhän tässä vielä voi hävitä. Mutta nyt ei tarvitse enää miettiä putken venymistä, hän toteaa.

Seuraavaksi joukkue keskittyy koko alkukauden haussa olleen ehjän 90 minuutin pelaamiseen.

— 80 minuuttia olemme onnistuneet pelaamaan hyvin useamman kerran, mutta sitten on tullut synkkiä hetkiä, Niiranen kertoo.

Tappioiden myötä STPS on valunut Kaakon Kolmosen sarjataulukossa karsintaviivan alapuolelle. Vain Haminan Pallo-Kissat on kerännyt kauden yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta vähemmän pisteitä kuin savonlinnalaiset.

Niirasen mukaan sarjataulukkoa ei joukkueessa ole tuijotettu.

— Olemme pelanneet tasaisia pelejä kärkijoukkueita vastaan, mutta sitten on tullut romahdus viimeisen kympin aikana. Se on syönyt joukkuetta enemmän kuin sijoitus taulukossa.

— Kun saamme oman tekemisemme sille tasolle kuin sen kuuluu olla, on ihan selvä, että nousemme tuolta vielä. Joudumme vain tällä kaudella tekemään todella paljon töitä voittojen eteen.

STPS pelaa kevätkierroksen viimeisen ottelunsa ensi keskiviikkona IPS:n vieraana Imatralla. Syyskausi käynnistyy 21. heinäkuuta kotiottelulla sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa PeKaa vastaan.

Niiranen toivoo, että kesätauon aikana joukkueen konkariosasto saataisiin takaisin pelikuntoon. Tämän päivän ottelusta ovat varmuudella sivussa Marko Huttu sekä Antti Pulkkinen, kun taas Teemu Pulkkisen ja Juuso Kautosen pelikunto on vielä kysymysmerkki.

Poissaolojen myötä STPS:n nuoriso-osasto pääsee jatkamaan kokemuksen kartuttamista.

— Uskon, että tämä kasvaa korkoa tulevaisuuteen. Ensi kaudella meidän nuoret pelaajat ovat vuoden verran kokeneempia, ja se näkyy varmasti. Mutta tämä kausi tulee tietysti olemaan hankala. On kuitenkin ollut tärkeää huomata, että nytkin pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen. Meidän pelillinen tekeminen on ollut kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta tasaisuus puuttuu, Niiranen sanoo.

STPS—Virky, jalkapallon Kaakon Kolmosta Kyrönniemen kentällä tänään kello 19.