Ensimmäinen vuosi omassa salissa oli SaVoLille opettavainen — Yli 400 jäsenen rajan ylittänyt seura on keskittynyt toiminnan vakiinnuttamiseen

SaVoLi asettui uusiin tiloihin Prisman yläkertaan viime syksynä. Ensimmäinen vuosi omissa tiloissa on ollut opettavainen.

Soila Puurtinen

SaVoLin toiminnanjohtaja Anna Astikainen kertoo, että seuran uudella salilla on harvoin hiljaista hetkeä. Pari viikkoa sitten Astikainen veti voimistelutunnin SaPKon Mestis-joukkueen pelaajille.
SaVoLin toiminnanjohtaja Anna Astikainen kertoo, että seuran uudella salilla on harvoin hiljaista hetkeä. Pari viikkoa sitten Astikainen veti voimistelutunnin SaPKon Mestis-joukkueen pelaajille.

SaVoLi-sali on harvoin hiljainen. Prisman yläkertaan viime syksynä rakennettu voimistelusali on ollut läpi vuoden kovassa käytössä, kun esimerkiksi synttäreitä siellä juhlitaan joka lauantai vähintään kerran ja torstaisin sekä sunnuntaisin järjestettävissä puuhapäivissä käy viikottain yli sata lasta.

— On ollut kyllä tosi hyvä vuosi, SaVoLin toiminnanjohtaja Anna Astikainen huokaisee.

On todella hienoja, että meille on tullut omia esikuvia seuran sisältä. — Anna Astikainen

Viime kausi oli SaVoLille ennätyksellinen, kun seuran jäsenmäärä kasvoi hurjalla tahdilla. Tällä hetkellä SaVoLin nimissä voimistelee hieman yli 400 jäsentä, mutta kasvu on toiminnanjohtajan mukaan hieman rauhoittunut.

Harrastajamäärän kasvu ja uudet tilat ovat luoneet omat haasteensa seuralle. Vielä pari vuotta sitten seura ei pystynyt ottamaan kaikkia halukkaita mukaan ryhmiin, koska tilat olivat rajalliset. Oma sali ratkaisi kuitenkin tuon ongelman.

— Vuosi on ollut kyllä opettavainen. Eihän sitä ole kaikkea hoksannut ajatella etukäteen eikä tiedäkään. Esimerkiksi aluksi pidimme salissa vain kahdelle ryhmälle vuoroa kerrallaan, mutta nyt pystymme pyörittämään komea yhtä aikaa. Olemme saaneet salia käyttöön kokoajan fiksummin, Astikainen kertoo.

— Edelleen meillä on innokkaita jonossa joihinkin ryhmiin, mutta määrä on huomattavasti pienempi kuin vuosi sitten, hän kertoo.

Tällä kaudella seura on pyrkinyt vakiinnuttamaan toimintaansa.

— Että ei tehtäisi kaikkea vähän, vaan tehtäisiin asiat hyvin, Astikainen selventää.

Myös voimisteluryhmiä on pystytty lisäämään omien tilojen kautta. Tänä syksynä SaVoLilla käynnistyi uusi kilparyhmä, jossa on 2012—2014 syntyneitä voimistelijoita. He eivät vielä kisaa, mutta ovat seuran ensimmäinen ryhmä, joka aloittaa kilpalinjalla noin nuorena.

Uutta seuralla ovat myös kilpa- ja harrasteryhmien väliin sijoittuvat tavoiteryhmät.

— Monet haluaisivat hirveästä päästä kilparyhmään, mutta harrasteryhmästä on haastava siirtyä sinne, koska kuilu näiden kahden välillä on aika iso. Nyt olemme tehneet polun siihen välille, Astikainen kertoo.

Myös omien kisaajien menestyminen on näkynyt nuorten innostuksessa pärjätä lajissa. SaVoLin Netta Kervinen voitti viime keväänä Voimisteluliiton D-luokan mestaruuden, ja se oli seurahistorian ensimmäinen mestaruusmitali.

Nyt Kervinen toimii esikuvana tulevaisuuden tähdille.

— Oli ihana kuulla, kun seuran nuorimmat sanovat, että haluavat tulla paremmaksi kuin Netta. On todella hienoja, että meille on tullut omia esikuvia seuran sisältä, Astikainen ihastelee.

SaVoLilla on oma ryhmä myös seniori-ikäisille, kun Ikinaiset-voimisteluryhmä kokoontuu maanantaisin Savonlinnan seurakunnan palloilusalissa. Seuran toiminnanjohtaja haluaisi tuoda kuitenkin myös ikäihmisiä SaVoLi-salille.

— Päivät täällä ovat vielä hiljaisia, ja sinne pitäisi saada jotain, esimerkiksi juuri senioreita. Asiasta on ollut puhetta, että heille pitäisi saada lisää ryhmiä, mutta ne ovat vielä suunnittelussa.

SaVoLin joulunäytös sunnuntaina 15. joulukuuta kello 15 Savonlinnan liikuntahallilla.