Talvisalossa ei enää tällä kaudella taistella — TuTon Jere Rouhiainen päätti SaPKon kauden ensimmäisessä jatkoerässä

SaPKo-kapteeni Juuso Forsström vietti torstaina 29-vuotissyntymäpäiväänsä ja olisi taatusti toivonut voittoa lahjaksi.

Timo Savela

Pitkänhuiskea Sami Salminen oli yksi TuTon syömähampaista kovassa pudptuspelisarjassa. Torstaina hyökkääjällä oli näppinsä pelissä jokaisessa turkulaisten maalissa.
Pitkänhuiskea Sami Salminen oli yksi TuTon syömähampaista kovassa pudptuspelisarjassa. Torstaina hyökkääjällä oli näppinsä pelissä jokaisessa turkulaisten maalissa.

SaPKon 90-vuotisjuhlakausi ei huipennu tänä keväänä mestaruusjuhliin Savonlinnan kauppatorilla.

Se sinetöityi torstai-iltana Turun Kupittaalla, kun Jere Rouhiainen päätti Pallokerhon kauden. TuTo-pakki laukoi kiekon tarkasti ohi SaPKon maalilla jälleen erinomaisen ottelun pelanneen Roope Urpolahden jatkoerään venyneessä ottelussa ajassa 66.44.

Ottaa koville, mutta ei auta. — Juuso Forsström

TuTo vei tasaisen ja aika ajoin lämpimiä tunteita sisältäneen ottelusarjan otteluvoitoin 4—2. Viime keväänä TuTo pudotti SaPKon Mestiksen finaalista voitoin 4—3, joten savonlinnalaisilla on nyt kahdet kalavelat maksettavanaan.

SaPKo-kapteeni Juuso Forsström vietti torstaina 29-vuotissyntymäpäiväänsä ja olisi taatusti toivonut voittoa lahjaksi.

— Ottaa koville, mutta ei auta. Huonompia oltiin tässä sarjassa ja tulos on taululla, kommentoi ”Fobba” Elisa Viihteen haastattelussa.

Vaikka tappio kouraisikin syvältä, jätti SaPKo itsestään hyvän kuvan parin vaisumman pelin jälkeen. Keskiviikkona joukkue oli kotihallissaan vahva ja jatkoi hyvää pelaamista myös Turussa.

SaPKolla oli heti avauserän alkuun pari-kolme oivallista maalipaikkaa, mutta joko laukaukset suuntautuivat suoraan TuTo-maalivahti Julius Pohjanoksan syliin tai sitten mies osui muuten vaan kiekon tielle.

Ottelun avausmaalin teki kokenut Lassi Kokkala, jonka SaPKo-puolustaja unohti riittävän pitkäksi toviksi maalin eteen.

Toisessa erässä nähtiin hyvää SaPKoa ja Tatu Vihavainen tasoittikin pelin ylivoimalla.

Erän lopulla Roope Urpolahti torjui ensin Eetu Elon laukauksen, mutta Kokkala oli SaPKo-puolustajaa vahvempi irtokiekossa ja siirsi TuTon 2—1-johtoon.

SaPKon kuitti tuli kuitenkin välittömästi. Julius Marva löysi erinomaisesti puolustajien välistä vapaaksi pujahtaneen Henri Keskilohkon, joka sijoitti rystyltä kiekon ohi Pohjanoksan, jonka jälkeen törmäsi maalivahtiin. Osumaa tarkasteltiin tovi videolta, mutta hylkäysperusteita ei löytynyt ja peli oli taas tasan.

Timo Savela

Matt Nickerson ei saanut Niklas Salosta tappelukaveria.
Matt Nickerson ei saanut Niklas Salosta tappelukaveria.

Vaikka ottelusarjassa on nähty monenlaisia tapahtumia, niin torstaina Kupittaalla isäntäjoukkuekin ymmärsi, että ylilyöntejä kannattaa välttää.

Jatkoerässä molemmilla oli omat paikkansa ennen Rouhiaisen osumaa. SaPKolla kenties paremmat.

— Pieniin asioihin nämä ratkeavat. Meillä oli paikka, ei tehty ja sitten kaveri tekee. Harmi, että kaksi sarjan parasta joukkuetta, joista toinen nyt putosi, olivat väärään aikaan vastakkain. Kova matsi ja kova, fyysinen sarja, joissa pienet marginaalit ratkaisivat. TuTo oli maalin verran parempi, kommentoi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

Jokaisessa TuTon maalissa mukana ollut Lassi Kokkala antoi tunnustusta hävinneille.

— Hemmetin sitkeä joukkue ja siitä rispektit heille. Emme päässeet helpolla missään vaiheessa, Kokkala antoi tunnustusta vastustajalle.

Savonlinnalaiset voivat hakea laihaa lohtua siitä, että Mestis-kiekko kiinnosti heitä turkulaisia enemmän.

Näin pelattiin

1. erä: 8.51 1—0 Lassi Kokkala (Sami Salminen, Niko Ahoniemi).

2. erä: 26.18 1—1 Tatu Vihavainen (Henri Keskilohko, Atte Karppinen) yv, 36.40 2—1 Kokkala (Eetu Elo, Salminen), 37.05 2—2 Keskilohko (Julius Marva).

3. erä: ei maalia.

Jatkoerä: 66.44 3—2 Jere Rouhiainen (Salminen, Kokkala)

Torjunnat: Julius Pohjanoksa TuTo 11+13+6+6=36, Roope Urpolahti SaPKo 10+8+7+3=29

Yleisömäärä: 1007.