" Harmittaa" — Ketterä juhli Talvisalossa, voitto lipui SaPKon käsistä päätöskympillä

SaPKo menetti päätöserässä kahden maalin johtoasemansa Imatran Ketterää vastaan. Revanssiviikonloppu jatkuu tänään Imatralla.

Soila Puurtinen

SaPKon Matias Lainio ja Ketterän Toni Jalovaara taistelemassa kiekossa perjantain SaPKo—Ketterä-ottelussa. Peli päättyi imatralaisten 3—4-voittoon.
SaPKon Matias Lainio ja Ketterän Toni Jalovaara taistelemassa kiekossa perjantain SaPKo—Ketterä-ottelussa. Peli päättyi imatralaisten 3—4-voittoon.

SaPKon hyvä peli ensimmäisellä 50 minuutilla ei riittänyt tuomaan voittoa revanssiviikonlopun avausottelussa, kun sarjanousija Imatran Ketterä nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 3—4-voittoon perjantain kamppailussa.

Savonlinnalaiset aloittivat ottelun isännän ottein Ylen tv-kameroiden edessä. Jo avausvaihdossa pässipaidat loivat pari puolikkaista maalipaikkaa vieraiden maalille.
Heikoista avauseristä kärsinyt kotijoukkue osoitti perjantaina kauden parasta peliään ensiminuuteilla, ja pyöritti peliä imatralaisten päädyssä. Hallinta palkittiin avauserässä viidellä ylivoimalla. Tehokkuus erikoispelaamisessa kuitenkin uupui. Ketterän maalilla pelannut konkarimaalivahti Jere Myllyniemi oli tärkeässä roolissa, että vieraat pysyivät ottelussa mukana.

Kun kotijoukkue ei maalinteossa onnistunut, pääsi Ketterä erän kuluessa mukaan peliin. Toisessa erässä Ketterä sai ensimmäisen kerran luotua pidempiä hyökkäyksiä SaPKo-päätyyn, mutta Roope Urpolahtea ei pässien maalilla niin vain yllätetty.
Ottelu heräsi eloon ajassa 23.47, kun SaPKon ykkössentteri Mikko Lahtela ajettiin ulos sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan. Hyökkääjä kaatoi karvatessaan erotuomarin, ja tämän myötä hänen pelinsä oli ohi.
Rangaistus herätti kotijoukkueen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Kasper Piitulainen upotti kiekon ohi Myllyniemen tarkalla käännöslaukauksella. Ja puolitoista minuuttia myöhemmin Matias Lainio pääsi laittamaan kiekon jälleen Ketterä-maaliin. Lainio seurasi omaa irtokiekkoaan, ja pääsi nappaamaan pelivälineen takakulmalta maaliin.
Vieraat kavensivat vielä ottelun toisessa erässä, kun Joona Jääskeläinen pääsi laukomaan ylivoimalla suoraan Jesse Juntheikin syötöstä.
SaPKo onnistui lisäämään johtoaan vielä kahteen maaliin ennen viimeistä erätaukoa, kun Juha Kiilholma laukoi aivan viimeisillä sekunneilla tilanteeksi 3—1.

Soila Puurtinen

Matias Lainio viimeisteli 2—0-osuman maalin kulmalta.
Matias Lainio viimeisteli 2—0-osuman maalin kulmalta.

Lähes varma voitto valui SaPKon käsistä päätöskympillä

Kotijoukkue päästi Ketterän mukaan peliin seitsemän minuuttia ennen päätössummeria, kun Juntheikin veto kimposi Kiilholman kautta ohi Urpolahden.
Ketterä kiitti maalista sai päälle hurmoksen, joka lennätti sarjanousijan 3—4-johtoon Onni Toivasen ja Juntheikin toisella maalilla.
Loppuhetkien rynnistys ei riittänyt SaPKolle enää voittoon, vaan imatralaiset lähtivät kotimatkalle kolme pistettä rikkaampina.

SaPKon päävalmentajan Pasi Räsäsen mukaan se, että savonlinnalaisnippu tippui kesken pelin pelaamaan kolmella keskushyökkääjällä väsytti joukkuetta, mutta oli samalla sitä mieltä, että pelin hahmo löytyi vastustajan maalin tolppien välistä.

— Vähän ruvettiin räiskimään ja kaveri sai onnistumisia. Mutta tuommoisia maaleja joita meille meni ei saisi mennä. Ja kun ajatellaan kuinka paljon me saimme luotua maalipaikkoja kahteen ensimmäiseen erään, niin olihan Jere Myllyniemi ottelun hahmo, SaPKon päävalmentaja Räsänen totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa Ylelle.
Räsäsen mukaan Ketterällä voikin olla haasteita miettiä, keitä laittaa kentälle lauantain pelissä, kun taas SaPKolla kysymys on enemminkin ketä saadaan mukaan.
— Hyvät kahinat nämä joukkueet ovat kuitenkin joka kerta saaneet aikaan, hän hymähti lopuksi.

Soila Puurtinen

Perjantaina Savonlinnassa nähtiin iloisia imatralaisilmeitä. Kuvassa juhlitaan Ketterän avausmaalia, jonka iski JoonaJääskeläinen (48).
Perjantaina Savonlinnassa nähtiin iloisia imatralaisilmeitä. Kuvassa juhlitaan Ketterän avausmaalia, jonka iski JoonaJääskeläinen (48).

Pieni nukahdus kostautui

SaPKon kokenein pelaaja Kiilholma oli ottelussa mukana niin hyvässä kuin pahassa kotijoukkueen kannalta. Ensiksi hän vei joukkueen 3—1-johtoon toisen erän päätyttyä, mutta oli myös päätöserässä epäonnisesti avustamassa Ketterän 3—2-kavennusmaalissa.
Kiilholma ei ollut laikaan tyytyväinen omaan pelaamiseensa.
— En tiiä, luultiinko, että tulossa on helppo voitto. Itsekin ehkä tyhmästi löin kiekkoa päätöserässä omaan päätyyn päin, ja siinä oli mukana huonoa tuuria. Siitä mentiin sitten paniikkiin, vaikka ei ollut mitään hätää, hyökkääjä kertasi ottelun ratkaisun hetkiä harmitellen käsistä luisunutta voittoa.
— Harmittaa, kun ottelu oli niin hyvin hallussa kuin vaan voi olla. Ehkä luulimme, että peli oli ohi, mutta se olikin kaikkea muuta kuin sitä.
Kokenut hyökkääjä kuitenkin uskoo, että joukkueesta on tänään ottamaan revanssi Imatralla.
— Hyvä joukkue oli vastassa, mutta kyllä pystymme ne voittamaan. Tämä täytyy vain unohtaa ja mennä eteenpäin. Jos osataan käsitellä tämä oikein, niin hyvä että seuraava peli tulee heti perään.

Joukkueet kohtaavat uudestaan tänään lauantaina revanssiviikonlopun toisessa ottelussa Imatralla.

Soila Puurtinen

SaPKon Juha Kiilholma ei ollut tyytyväinen omiin otteisiinsa perjantain pelissä.
SaPKon Juha Kiilholma ei ollut tyytyväinen omiin otteisiinsa perjantain pelissä.