Maskisuositus muuttuu maskipakoksi kun Ketterä kohtaa lauantaina SaPKon Imatralla

SaPKossakin asiasta on keskusteltu, mutta lopullista päätöstä ei vielä ole tehty. SaPKo kohtaa torstaina Talvisalossa KeuPan.

Soila Puurtinen

SaPKon alkukauden otteluissa katsojille on ollut kasvomaskeja vaihtelevasti.
SaPKon alkukauden otteluissa katsojille on ollut kasvomaskeja vaihtelevasti.

Ketterä siirtyy lauantaina Imatran jäähallissa SaPKoa vastaan pelattavassa Mestis-ottelussa maskisuosituksesta maskipakkoon.

Kauden alusta alkaen Imatra Spa Areenalla on ollut voimassa suositus kasvomaskien käytöstä.

Maskien käyttö on lisääntynyt selvästi kauden edetessä ja samalla myös muut yleisötapahtumiin ja koronaan liittyvät rajoitukset ja suositukset ovat tulleet tutuiksi niin yleisölle kuin tapahtuman järjestäjällekin.

Maskin käyttöä edellytetään kaikissa yleisötiloissa ottelutapahtuman aikana. Yleisötiloiksi luokitellaan hallin katsomo-, ravintola- ja WC-tilat. Maskipakko on voimassa toistaiseksi.

Ottelutapahtumaan tultaessa yleisölle jaetaan yhteistyökumpaneiden lahjoittamia kertakäyttömaskeja. Myös omien kangasmaskien käyttö on suositeltavaa.

– Haluamme pelata Suomen viihdyttävintä lätkää, haluamme pelata sitä koko kauden ja haluamme pelata ennen kaikkea katsojille. Mielestämme tällä hetkellä maskipakko on oikea tapa jatkaa yleisötapahtumien toteuttamista ja turvata yleisön terveyttä, kommentoi Ketterän urheilujohtaja Turkka Partanen seuran tiedotteessa.

Partanen toivoo, että myös katsojat näkevät ratkaisun positiivisena asiana ja saapuvat jatkossa katsomoon entistä turvallisimmin mielin.

SaPKo pelaa seuraavan kerran Mestistä Talvisalossa torstaina KeuPa HT:ta vastaan.

Asiakkuuspäällikkö Kari Ruuskasen mukaan SaPKon toimistolla on keskusteltu maskisuosituksen tiukentamisesta maskipakoksi, mutta lopullista päätöstä ei ole tehty.

– Seuraamme tilanteen kehitystä erittäin tarkasti ja olemme valmiita ottamaan maskipakon käyttöön SaPKon kotiotteluissa. Maskeja on jaettu jo nyt halukkaille ja niitä on meillä riittävästi, Ruuskanen sanoo.