Ilmaiseksi uimaan ja ladulle — Tanhuvaara Spahan ja ensilumenladulle voi jatkossa lainata kausikortteja Savonlinnan kirjastosta

Kausikortteja voi lainata kirjastokortilla, ja niiden laina-aika on yksi viikko (Spa) tai kolme päivää (ensilumenlatu).

Soila Puurtinen

Tanhuvaaran ensilumen ladulle pääsee pian taas hiihtämään.
Tanhuvaaran ensilumen ladulle pääsee pian taas hiihtämään.

Savonlinnassa sijaitsevaan Tanhuvaara Spahan ja Tanhuvaara Sport Resortin ensilumenladulle voi jatkossa lainata kausikortteja Savonlinnan kirjastosta.

Savonlinnan pääkirjastoon Joeliin tulee lainattavaksi neljä kausikorttia Spahan sekä kaksi kausikorttia marraskuun 9. päivä avattavalle ensilumenladulle.

Kausikortteja voi lainata kirjastokortilla, ja niiden laina-aika on yksi viikko (Spa) tai kolme päivää (ensilumenlatu). Kausikorttia käytettäessä on lainakuitin oltava mukana.

— Haluamme Tanhuvaarassa tuoda valoa myös niiden kaupunkilaisten arkeen, joilla on taloudellisesti tiukkaa. Toivon, että kausikortit toisivat iloa joillekin, joilla ei muuten ole mahdollisuutta syystä tai toisesta ostaa lippua näihin liikunnallisiin palveluihin, Tanhuvaaran toimitusjohtaja ja rehtori Erkki Kauppinen sanoo.

— On hienoa, että myös liikuntapalvelut näkevät kirjaston mahdollisena yhteistyökumppanina. Lainattavat kausikortit edistävät kaupunkilaisten yhdenvertaisuutta ja tämän kaltainen yhteistyö sopii kirjaston toimintaan hyvin, toteaa Savonlinnan kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.

Tanhuvaaran uimahalli.
Tanhuvaaran uimahalli.

Kortit ovat lainattavissa Savonlinnan pääkirjastosta torstaista 7.11. alkaen. Kortteja voi lainata ja palauttaa ainoastaan asiakaspalveluaikana.

Lainattavia kausikortteja on tänä syksynä otettu käyttöön muissakin kaupungeissa, mutta tähän asti tiettävästi pelkästään urheiluseurojen toimesta.

Koripalloseura Helsinki Seagulls oli ensimmäinen seura, jonka kausikortteja voi lainata kirjastosta. Seuran kausikortteja on voinut lainata Töölön kirjastosta lokakuun alusta saakka.

Sen jälkeen esimerkkiä ovat seuranneet ainakin Salibandyliigaa pelaava TPS Salibandy, jääkiekon SM-liigassa pelaavat Mikkelin Jukurit ja Porin Ässät sekä kouvolalaiset koripalloilun pääsarjassa pelaavat Kouvot ja Kouvottaret.