East Volley vahvistuu kahdella tutulla pelaajalla — Lauantaina vastaan tulevan VieWon riveissä pelaa 55-vuotias Arto Rautio

Hakkuri Taavi Tuominen ja libero Heshmat Rezai palaavat lentopallon 2-sarjan yläjatkosarjan aloittavaan savonlinnalaiseen lentopallomiehistöön.

Timo Seppäläinen

East Volleyn Taavi Tuominen (kesk.) pelasi juniorivuotensa keskitorjujana, mutta on sittemmin kotiutunut hakkurin tontille.
East Volleyn Taavi Tuominen (kesk.) pelasi juniorivuotensa keskitorjujana, mutta on sittemmin kotiutunut hakkurin tontille.

Savonlinnan East Volley saa lauantaina alkavaan lentopallon 2-sarjan yläjatkosarjaan kaksi tuttua pelaajaa kun hakkuri Taavi Tuominen ja libero Heshmat Rezai palaavat joukkueen kokoonpanoon.

Molemmat pelasivat joukkueessa viime kaudella, mutta pätevistä systä johtuen olivat syyskauden sivussa. Rezai oli vaihto-opiskelijana Irlannissa ja Tuominen armeijassa.

— Olin RUK:ssa Haminassa ja sieltä ei oikein ollut mitään mahdollisuutta päästä harjoituksiin ja peleihin. Ajattelin siinä saumassa pitää kunnon tauon lajista ja katsoa löytyykö palo pelaamisen vielä sen jälkeen, reservin vänrikkinä joulun alla Vekarajärveltä kotiutunut Tuominen sanoo.

Palo lentopalloon löytyi ja Tuominen raapusti nimensä GM Tero Kautosen tarjoamaan sopimuspaperiin.

Pikku hiljaa alkaa muistua mieleen miten tätä lajia pelataan.Taavi Tuominen

Tammikuussa 22 vuotta täyttävä Tuominen uskoo pelaavansa lentopalloa vielä pitkään, mutta sarjataso on tällä hetkellä kysymysmerkki.

— Tarkoituksena on päästä opiskelemaan ensihoitajaksi joko Kuopioon tai Lappeenrantaan. Se tietysti sanelee myös lentopallokuviot. Sotilasuraakaan en ole kokonaan sulkenut pois, mutta tällä hetkellä se ei ole ajankohtainen.

Eastin pelejä Tuominen ei ole tällä kaudella kovinkaan montaa nähnyt, mutta pelaajat ovat tuttuja.

— Mukana on jo junnujakin, joita Helkalan Henkan kanssa valmensimme muutama vuosi sitten.

Inttiaikana Tuominen ei lentopalloon juuri koskenut.

— Salilla kävin treenailemassa, mutta reilu puoli vuotta meni ilman palloa. Pikku hiljaa alkaa muistua mieleen miten tätä lajia pelataan. Pallo on edelleen pyöreä.

Pelituntumaa tuli joulun jälkeen Savonlinnassa pelatussa Kinkunsulatus-turnauksessa. Puhastelijoiden joukkueessa pelasivat muun muassa maajoukkuepelaaja Niklas Seppänen sekä 1-sarjasta tutut Tuomas Tervonen ja Silventoisen veljekset Teemu ja Tommi.

— Voitettiin turnaus vaikeuksien kautta, hän naurahtaa.

Timo Seppäläinen

Heshmat Rezai palaa loppukaudeksi East Volleyn liberoksi.
Heshmat Rezai palaa loppukaudeksi East Volleyn liberoksi.

Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen toivottaa kaksikon lämpimästi tervetulleeksi.

— Saamme laajuutta ja laatua kokoonpanoon. Molemmat tuovat myös lisäpotkua treeneihimme.

Hakulinen ei vielä torstaina luvannut kaksikolle peliaikaa, kun yläjatkosarja lauantaina alkaa OKL-hallissa Vieska Wolleyta vastaan.

— Riippuu vähän muiden pelaajien terveystilanteesta.

Vuonna 2013 perustettu VieWo on uusi tuttavuus Hakulisellekin.

— Tasaisen kova porukka tulee vastaan. Yksi pelaaja, Aapo Oulasmaa erottuu tilastojen perusteella.

Valmentaja Tommi Sorvojalle East Volley on tuntematon vastustaja.

— Sen tiedän, että nuoren joukkueen saamme Savonlinnassa vastaamme. Meillä on sitten vähän kokeneempi joukkue, Sorvoja sanoo.

Keski-ikää nostaa roimasti 55-vuotias passari Arto Rautio. Passarilla on menossa jo 42. kausi aikuisten sarjoissa.

Ylivieskassa on pitkät perinteet lentopallossa, mutta VieWo ei nuorena seurana ole pelannut 2-sarjaa korkeammalla sarjatasolla.

— Karsinnoissa olemme olleet, mutta vielä ei olla noustu 1-sarjaan. Jos paikka pelaamalla aukeaa niin totta kai otamme sen vastaan. Eihän tässä muuten pelattaisi ja ympäri Suomea matkusteltaisi, Sorvoja naurahtaa.

East Volley—Vieska Wolley, lentopallon miesten 2-sarjan yläjatkosarjaa Savonlinnan OKL-hallissa lauantaina klo 17.