STPS testaa nuorta venäläismaalivahtia — Lauantain sarja-avauksessa Pietarin seudulta tulevaa pelaajaa ei vielä nähdä kentällä

Apuja maalivahtimetsästyksessä STPS sai muutama vuosi sitten seurassa pelanneelta Dmitry ”Dima” Chudaykinilta, joka nykyisin toimii Helsingissä HJK:n poikien Akatemiajoukkueiden maalivahtivalmentajana.

Timo Seppäläinen

Tulevat päivät näyttävät onko Konstantin Sorokin ratkaisu STPS:n maalivahtipulmiin.
Tulevat päivät näyttävät onko Konstantin Sorokin ratkaisu STPS:n maalivahtipulmiin.

STPS:n torstaisessa viimeistelyharjoituksessa Talvisalon sateisella Kesämaa-areenalla oli ensimmäistä kertaa mukana 22-vuotias venäläismaalivahti Konstantin Sorokin.

Mies saapui Savonlinnaan hieman ennen harjoituksia Pietarista, missä on pelannut Venäjän kolmostasolla.

— Seitsemän tuntia matkustamista takana ja suoraan treeneihin, joten annetaan nyt pojalle vähän armoa ennen kuin tarkemmin ruoditaan esityksiä, STPS:n joukkuetta kokoava Juuso Kautonen sanoi.

STPS joutui etsimään maalivahtia, kun joukkueseen hankittu Lasse Friskopf loukkaantui ja joutuu jättämään kauden väliin.

Kautonen sai apuja maalivahtimetsästyksessä muutama vuosi sitten STPS:ssa pelanneelta Dmitry ”Dima” Chudaykinilta, joka nykyisin toimii Helsingissä HJK:n poikien Akatemiajoukkueiden maalivahtivalmentajana.

— Sanoin Dimalle, että veskarin pitää torjumisen lisäksi osata pelata hyvin jalalla ja nähtyjen videoiden perustella näin onkin.

Sorokin ei missään tapauksessa pelaa sarja-avauksessa lauantaina, vaan antaa ensin parin päivän ajan näyttöjä maalivahtivalmentaja Mikko Bergströmille.

— Kehityskelpoinen, oli viime kaudella STPS:n veräjällä torjuneen Bergströmin ensimmäinen tuntuma maalivahtitarjokkaaseen.

Bergströmin oma ura kentällä on ohi loukkaantumisten vuoksi.

— Viime kesänä meni vielä toistaiseksi ehjä polvi ja sen kuntoon saamiseksi olisi ollut edessä niin iso leikkaus, että en siihen enää lähtenyt.

Kentän laidalta katsottuna Sorokin vaikutti suhtautuvan varsin kriittisesti omiin suorituksiinsa.

Mikäli Sorokin pystyy taidoillaan STPS-valmennuksen vakuuttamaan, on edessä vielä pelilupien hankinta, joka vie oman aikansa.

STPS:n maalia vartioi lauantain sarja-avauksessa Lappeenrannan Virkyä vastaan Matiya Matiya.