SaPKo ravisteli karhun pojat lahkeestaan – IPK:n hermokontrolli petti pahan kerran

Mikko Lahtela jatkaa hurjaa maalitehtailuaan. Kasassa jo kuusi osumaa. Niklas Salokin sai maalitilinsä auki pudotuspeleissä komealla rannelaukauksella.

Timo Seppäläinen

Mikko Lahtelan ilmeestä näkee, että peli kulkee.
Mikko Lahtelan ilmeestä näkee, että peli kulkee.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen ennakoi pudotuspelivastustaja Iisalmen Peli-Karhujen olevan sitkeä takiaisjoukkue ja mies tiesi mistä puhui.
Keskiviikkona SaPKo sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin helpottava ja kenttätapahtumiin nähden ansaittu 4—1-voitto irtosi.

Näin SaPKo johtaa sarjaa voiton 2—1, kun välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Perjantaina pelataan Iisalmessa ja lauantaina taas Talvisalossa.

SaPKo meni maanantaisen Iisalmessa pelatun ottelun tavoin kahden maalin johtoon. Avauserässä hurjaan play off -vireeseen päässyt Mikko Lahtela teki jo viidennen osumansa ja varsinaisen tahtomaalin.

Toisen erän alussa 2—0-osuma syntyi tasavajaalla pakkikaksikko William Mäkisen ja Jimi Kurosen komealla yhteispelillä.

— Kun pelataan neljällä neljää vastaan, niin tuollaisia tilanteita voi avautua. kertasi mies vastaiskua, jonka kärkinä puolustajat huseerasivat.

Sen jälkeen ote erässä siirtyi vierasjoukkueelle ja Topi Piipponen pyöräytti vanhanaikaisella kavennusosuman ohi hyvän ottelun pelanneen Roope Urpolahden.

Kolmannessa erässä ratkaisun avaimia tarjottiin läpiajossa nurin koukitulle Elmeri Laamaselle. Puolustajan rankkari oli kuitenkin ponneton.

Timo Seppäläinen

Joona Monto ei ole vielä saanut tuloksellisesti parastaan irti IPK-sarjassa, mutta kapteeni tekee luotettavaa työtä illasta toiseen.
Joona Monto ei ole vielä saanut tuloksellisesti parastaan irti IPK-sarjassa, mutta kapteeni tekee luotettavaa työtä illasta toiseen.

Tällä kertaa SaPKo ei otettaan menettänyt, vaan piti ohjaksia tukevasti näpeissään loppuun asti. Vapauttavan 3—1-maalin laukoi kaksi ensimmäistä osumaa syöttänyt Niklas Salo tarkalla rannelaukauksella. Loppulukemat sinetöi Lahtela biljardilyönnillä tyhjään IPK-maaliin. Salon maalin alusti Mäkinen.

— Ajattelin jättää kiekon minua kovemmalle maaliruiskulle. Vähämaalinen ja tarkka peli. Ei meille kuitenkaan mitenkään erityisen vaikea. Oikeastaan ihan hyvä kiekkopeli, Mäkinen kuvaili.

Katsomoon esitys kuitenkin näytti tahmeahkolta.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsäsen mukaan ottelu tarjosi SaPKon näkövinkkelistä paljon hyvää, mutta paljon jäi parannettavaakin.

— Ei nähty parasta SaPKoa, mutta yksi kiinnitys otettiin. Joukkue pystyy parempaan, Räsänen muistutti.

IPK keräsi jälleen hurjan määrän rangaistuksia. Kahdeksan kaksiminuuttisen lisäksi iisalmelaiset soittivat suutaan kolmen kymmenminuuttisen edestä ja komeuden kruunasi Juuso Nevalaisen pelirangaistus ryntäyksestä. Kohteena ollut Mäkinen piti taklausta turhana.

— Hän tuli tilanteeseen myöhässä, taklasi ja sai ulosajon. Oikea tuomio. Onneksi ennätin vähän varautua siihen, ettei käynyt pahemmin, Mäkinen kuvaili tilannetta.

— Me keskitytään omaan hommaamme, mutta vähän näytti siltä, että vastustajalta alkaa hermo mennä.

Timo Seppäläinen

Roope Urpolahti pelasi SaPKon maalilla pudotuspelien tähän mennessä parhaan ottelunsa.
Roope Urpolahti pelasi SaPKon maalilla pudotuspelien tähän mennessä parhaan ottelunsa.

SaPKo ei taaskaan pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan. Mäkinen ei kuitenkaan ole siitä huolissaan.

— Ei sen takia pidä panikoitua. Kova luotto meillä on siihen, että se sieltä vielä tulee kun tehdään sovittuja asioita.

Tuttuun tapaan täysillä pelissä mukana elänyt valmentaja Janne Sinkkonen myönsi paremman voittaneen.

— Tänään ei ryöstö onnistunut, mutta perjantaina mennään Iisalmessa taas kovempaa, ”Jasi” uhosi.

Timo Seppäläinen

Valmentajilla oli jälleen asiaa illan oikeudenjakajille. 
Valmentajilla oli jälleen asiaa illan oikeudenjakajille.