”Ihan normaalit käärmekeitot on syöty” — KiPalla tiistaina isojen panosten ottelu Rantakentällä

Kiteen Pallon Valentin Ikosen mielestä pelistä ei pidä tehdä elämää suurempaa asiaa. Jokainen suoritus on tehtävä samalla lailla ja yhtä huolellisesti kuin aina ennenkin.

Niilo Hirvonen

Ulkopeliryhmityksessä pääasiassa kakkosvahtina pelaava Valentin Ikonen opiskelee luokanopettajaksi Jyväskylässä. Syksyllä starttaa kolmas opiskeluvuosi.
Ulkopeliryhmityksessä pääasiassa kakkosvahtina pelaava Valentin Ikonen opiskelee luokanopettajaksi Jyväskylässä. Syksyllä starttaa kolmas opiskeluvuosi.

Miesten superpesiksen runkosarjan viimeiset pelit pelataan tiistaina ja kovin kamppailu käydään pudotuspeliviivalla.

Imatra, Kitee ja Kankaanpää ovat ne kolme joukkuetta, jotka taistelevat paikasta auringossa. Yksi jatkaa kauttaan puolivälierissä Vimpeliä vastaan ja kaksi saa varailla kauden päätössaunaa.

— Pudotuspelejä on aina hieno päästä pelaamaan ja kaikkemme teemme, että näin käy tänäkin vuonna, sanoo Kiteen Pallon Valentin Ikonen ennen tiistai-illan tulikuumaa pesiskierrosta.

Päätöskierros tarjoaa spekulointia harrastaville lukuisia eri vaihtoehtoja.

Kouvolaan matkustava IPV ja Rantakentällään pelaava KiPa ovat 35 pisteessä ja kotonaan runkosarjan voittonsa jo varmistaneen Vimpelin kohtaava KaMa hengittää niskaan kahden pisteen päässä.

Tasapisteissä paremmuus ratkeaa voittojen määrällä ja niiden mennessä tasan tarkastellaan kolmen pisteen voittoja. Tässä vertailussa IPV on kolmikon paras.

Varmaa on se, että jos KiPa ei saa Tahkolta yhtään pistettä, päättyy sen kausi tiistai-iltana. Jos IPV jää nollille, riittää KiPalle yksikin jaksovoitto.

— Emme pysty vaikuttamaan kun oman pelin tulokseen, joten turha pelin aikana on tilanteita muilta paikkakunnilta kuunnella, Ikonen sanoo.

KiPa palasi myöhään sunnuntaina Kankaanpäästä.

— Ihan normaalit käärmekeitot tässä on nautittu. Tahti runkosarjan lopussa on ollut todella kova, kun on pelattu melkein joka toinen päivä ja siihen reissut päälle.

Ikonen sanoo, että jokainen tietää mistä tiistaina pelataan.

— Vaikka panos on kova, ei pelistä pidä tehdä elämää suurempaa asiaa eikä katsoa asioita yhtään pidemmälle. Jokainen suoritus on tehtävä samalla lailla ja yhtä huolellisesti kuin aina ennenkin.

Rantakentälle saapuva Hyvinkään Tahko on varmistanut pudotuspelipaikkansa ja sijoittuu joko viidenneksi tai kuudenneksi. Tahko on Ikosen kasvattajaseura, joten tuttuja kasvoja on vastassa.

— Ehkä asetelmasta pientä lisälatinkia tulee.

Tulosta tulee, kun jaksaa tehdä pitkäjänteisesti ja lujasti töitä. — Valentin Ikonen

Ikonen on pelannut vahvan kauden. Ennen tätä kautta Ikosella oli takanaan 160 runkosarjan ottelua, joissa 83 lyötyä juoksua. Nyt 29 ottelua on tuottanut saldon 3+47.

— Jos vertaa viime kautta, niin eteenpäin on menty. Juhannustauon jälkeen peli rupesi kulkemaan koko ajan paremmin. Totta kai siihen vaikutti sekin, että koko joukkueen peli parani.

Hän ei osaa antaa yksiselitteistä syytä lyönnin löytymiseen.

— Olen aina hokenut itselleni, että pitää olla kärsivällinen. Tulosta tulee, kun jaksaa tehdä pitkäjänteisesti ja lujasti töitä. Kun on vielä nuori pelaaja, niin joka vuosi voi mennä pykälän eteenpäin, marraskuussa 24 täyttävä Ikonen sanoo.

Toista kauttaan Kiteellä pelaava ”Allu” on pelannut superia Tahkon lisäksi myös Kouvolassa.

— Sopimus KiPan kanssa on vielä ensi kaudeksikin ja siihen optio päälle. Hyvin olen täällä viihtynyt. Meillä on urheilullinen, motivoitunut ja samanhenkinen nuori porukka, jossa on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Tällä joukkueella on eväät paljon nähtyä parempaan, Ikonen uskoo.

Piilossa oleva potentiaali kannattaa ottaa käyttöön jo tiistai-iltana.

Kitee—Hyvinkää, miesten superpesiksen runkosarjan päätösottelu Kiteen Rantakentällä tiistaina klo 17.30.