Ensimmäinen Heimosota Jokipoikien ja SaPKon välillä keskiviikkona — Itä-Savon tilaajilla on mahdollisuus katsoa ottelu suorana lähetyksenä Itä-Savon verkkosivuilla

SaPKo avasi Mestiksen viime viikonloppuna jatkoaikavoitolla Heinolan Peliitoista ja kärsi Tampereella KOOVEElle selvän tappion. Viikonloppu osoitti SaPKolle ainakin sen, että joukkueen on puolustettava paremmin ja tiiviimmin.

Soila Puurtinen

Ensimmäinen Heimosota Jokipoikien ja SaPKon välillä keskiviikkona — Itä-Savon tilaajilla on mahdollisuus katsoa ottelu suorana lähetyksenä Itä-Savon verkkosivuilla

SaPKo avasi Mestiksen viime viikonloppuna jatkoaikavoitolla Heinolan Peliitoista ja kärsi Tampereella KOOVEElle selvän tappion.

— Saatiin Mestis käyntiin ja nyt tiedetään tasan tarkkaan minkälaista sarjaa tänä vuonna pelataan. Taistelusarjassa jokainen vaihto ja tilanne pitää pelata täysillä, muuten pelit menevät ohi, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo.

Viikonloppu osoitti SaPKolle ainakin sen, että joukkueen on puolustettava paremmin ja tiiviimmin.

— Viisikkopuolustamisessa meidän pitää olla vahvempia. Sisuuntuneena seuraavaa peliä kohti. Ei tappioita auta jäädä murehtimaan ja virheistä pitää oppia nopeasti. Kenelläkään ei tule tässä sarjassa olemaan helppoja pelejä.

KOOVEEta Räsänen kehui äärimmäisen kovaksi joukkueeksi.

— Jos heillä on tuo huippukalusto käytettävissään koko kauden, niin ovat sarjassa korkealla. 

Vaikka KOOVEE latoikin taululle tylyt 7—3-lukemat, ei Räsänen nähnyt ottelun olevan niin selvää pässinlihaa.

— Meilläkin oli ottelussa omat hetkemme, mutta kun seitsemän menee omiin, niin jotain on mennyt pieleen.

Jäähypenkkiä SaPKo kulutti Räsäsen mielestä kahdessa ottelussa aivan liikaa.

— Jäähyttömämmin on pystyttävä pelaamaan.

Keskiviikkona SaPKo matkustaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi.

SaPKo kohtasi Jokipojat kahdesti harjoituskaudella ja hävisi molemmat ottelut. Räsänen ei anna niille peleille painoarvoa.

— Niissä peleissä molemmat joukkueet kokeilivat. Jokipojatkin on saanut sen jälkeen pari pelaajaa Liigasta: puolustaja Santeri Salmelan KooKoosta ja hyökkääjä Terry Andin HIFK:sta.

Jokipojat hävisi kauden avauksessaan IPK:lle Iisalmessa, mutta voitti kotonaan Ketterän jatkoajalla 2—1 Andin tehtyä ärjypaitojen molemmat täysosumat.

— Katsoin Ketterä-pelin ja se oli fyysinen ottelu kaiken kaikkiaan, joten kovaa saamme mekin pelata.

Jokipoikien päävalmentajana on uusi tuttavuus, kun Joni Petrell otti Joensuun ylpeyden vastuulleen.

— Sarja on minulle tuttu, sillä HCK:ssa olin apuvalmentajana ja JHT:n kanssa oltiin kahdesti karsimassa Mestikseen. Suomen cupissa kohdattiin SaPKokin JHT:n kanssa, Petrell muistelee.

Viime kauden hän aloitti Porin Ässien liigajoukkueen valmennusryhmässä.

— Marraskuussa jouduin sieltä lähtemään kun kaikki mahdolliset erotettiin, hän naurahtaa.

Petrell on Räsäsen kanssa samalla linjalla Mestiksen tasosta.

— Todella tasainen sarja, jossa kukaan ei pysty löysäilemään. Mitä vain voi sattua ja kaikki on ihan auki pudotuspelijoukkueista lähtien. Se on hyvä asia meille kaikille, että pääsemme pelaamaan laadukkaita ja vauhdikkaita pelejä illasta toiseen.

Kun tarjoan Jokipojille ennakkosuosikin viittaa keskiviikkoillan Heimosotaan, tulee kuitti välittömästi.

— Olet siis jutellut jo ”Räpsän” kanssa? Hyvähän se on, että huulta heitetään. Näissä peleissä ei ennakkosuosikkeja olekaan.

Jokipojat—SaPKo keskiviikkona klo 18.30 Joensuussa. Itä-Savon tilaajilla on mahdollisuus katsoa ottelu suorana lähetyksenä Itä-Savon verkkosivuilla.