SaPKon kanssa jatkosopimuksen tehnyt Matias Pulli: "Nyt on ollut pitkästä aikaa sellainen kausi, ettei ole tarvinnut varoa paikkoja"

Loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet SaPKo-puolustaja Matias Pullin uraa. SaPKossa hän on kuitenkin löytänyt jälleen jääkiekon ilon ja päässyt kiinni pelituntumaan.

Soila Puurtinen

Matias Pulli on pelannut aina C-ikäiseen saakka keskushyökkääjän roolissa, mutta siirtyi sattumien kautta puolustajan tontille. Nyt hän onkin omaksunut hyökkäävän pakin roolin.

SaPKo julkaisi torstaina viisi jatkosopimuksta kaudelle 2017—18. Yksi jatkopahvin tehneistä on TPS-kasvatti Matias Pulli, jolle seuraava kausi tulee olemaan toinen pässipaidassa.
— Olen ollut todella tyytyväinen täällä. Meillä on hyvä joukkuehenki, jonka lisäksi henkilökohtaisesti olen tykännyt niin valmennuksesta kuin seuran taustahenkilöistä. Ei ollut syytä, miksen en täällä jatkaisi, puolustaja toteaa.
— Toki myös helpompi pelata loppukausi, kun on jo tiedossa, missä ensi kaudella pelaa

Ennen Savonlinnaan saapumista Pulli oli pelannut koko uransa TPS:n paidassa eri ikäluokissa. Hän on pelannut kolme edellistä kautta pääsääntöisesti A-junioreissa, mutta päässyt näyttämään taitojaan myös liigajoukkueen puolella yhteensä 36 ottelun verran.
Uraa on kuitenkin varjostanut useat loukkaantumiset. Pisimpään sivussa nuorta puolustajaa ovat pitäneet olkapää- ja eturistisideleikkaukset. Lisäksi myös kerran murtunut ranne on tehnyt lovea pelimäärään.
SaPKoon siirtymisen taustalla oli halu maisemanvaihdoksesta.
— Yksi isoimmista tavoitteista tänne siirtymisessä on ollut, että pystyisi jälleen nauttimaan jääkiekon pelaamisesta täysillä. Viime kausina se on ollut vaikeaa, kun loukkaantumisten myötä ei ole aina päässyt pelaamaan, eikä ole saanut kunnolista pelirytmiä päälle.
— Tänne tulinkin tavoitteenani, että paikat pysyisivät kunnossa.
Se onkin tähän mennessä toteutunut, kun Pulli on päässyt pelaamaan kauden ilman vakavampia loukkaantumisia. Muutamaa tiukempaa flunssa-aaltoa lukuunottamatta hän pelannut ilman suurempia huolia paikkojen kestämisestä.
— Nyt on ollut pitkästä aikaa sellainen kausi, ettei ole tarvinnut varoa paikkoja.
Hän kertookin, että loukkaantumisista toipumiset ovat olleet raskaita aikoja, koska sen myötä on joutunut treenaamaan paljon yksin. TPS-kasvatti myöntää, että useat loukkaantumiset ovat opettaneet pitämään huolta omasta kehostaan.
— Pahimpina aikoina sitä on tullut monesti mietittyä, että jaksaako edes jatkaa jääkiekkoa. Mutta sitten kun pääsee taas ensimmäisiä kertoja takaisin jäälle, sitä muistaa kuinka tykkää pelaamisesta, hän toteaa.
— Joskus kiukuspäissään kun on joutunut katsomaan katsomosta peliä, on tullut ajateltua, ettei tässä ole mitään järkeä. Mutta loppujen lopuksi en kyllä koskaan ole ollut tosissani lopettamisen suhteen.

Pulli pelasi aina C-juniori-ikäiseksi saakka keskushyökkääjän paikalla, kunnes siirtyi sattumien kautta puolustajan paikalle. Siksi myös Talvisalossa on nähty useampia nousuja SaPKon numerolta 44. Pulli on iskenyt tällä kaudella kolme maalia sekä saanut kymmenen syöttöpistettä.
— Tykkään pelata pakkina, sillä siltä paikalta pääsee rakentamaan peliä aivan eri näkökulmasta kuin esimerkiksi sentterinä, hän pohtii.
— Toki puolustuspelaamista on kehitettävä jatkuvasti, se ei todellakaan ole vielä hyvää. Sen kanssa on vain tehtävä hommia. Mutta koen, että siinä on tällä kaudella menty eteenpäin.

Kaisaliisa Kontiainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat