Voitto torstaina toisi STPS:lle helpotusta — Valmentaja Kai Niiranen on halukas jatkamaan tehtävässään

Kolmea Pulkkisen veljestä ei nähdäkään tällä kaudella yhtä aikaa STPS:n edustusjoukkueessa.

Soila Puurtinen

Eeki Tuunainen on ollut yksi STPS:n nuorisokaartilaisista, joka on ottanut paikkansa joukkueesta.
Eeki Tuunainen on ollut yksi STPS:n nuorisokaartilaisista, joka on ottanut paikkansa joukkueesta.

STPS paranteli viime lauantaina tuntuvasti asemiaan jalkapallon Kaakon Kolmosessa kukistamalla Kyrönniemellä sarjataulukossa pykälää ylempänä olevan FC Peltirummun maalein 4—1.

— Totta kai se helpotti. Pelasimme hyvän pelin ja varsinkin puolustussuuntaan joukkue teki hyvin töitä, valmentaja Kai Niiranen sanoi.

Torstaina keltamustat esiintyvät jälleen kotiyleisölleen Kyrönniemen pyhätössä. Vastaan tulee Union Plaani, joka on savonlinnalaisista kolmen pisteen päässä juuri putoamisviivan yläpuolella yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Voitto siitä ja STPS:llä on loppukauden ajan huomattavasti helpompi hengittää sarjapaikan suhteen.

— Asetimme joukkueen kanssa tavoitteeksi kuusi pistettä näistä kahdesta pelistä, Niiranen sanoo ja odottaa heinolalaisjoukkueen pelaavan hyvin samalla tavalla kuin Peltirumpu lauantaina.

— Ristipalloa on luvassa, joten painottoman puolen laitureiden on tehtävä lujasti töitä. Viikkopeli tuo oman lisämausteensa. Syksyä kohti mentäessä kotijoukkue saattaa hyötyä näistä.

Niirasen mukaan kotijoukkue saa jalkeille iskukykyisen ryhmän, vaikka Antti ja Teemu Pulkkinen ovatkin loukkaantuneina sivussa.

— Kokoonpanosta homma ei jää kiinni, Niiranen sanoi ja on tyytyväinen Toni Loikkasen, Simo-Santeri Roivaisen ja Hiski Ikosen paluusta keltamustiin.

— He ovat pelaajia parhaassa iässään ja näyttävät junnuille esimerkkiä. Varsinkin Loikkanen on tuonut tietynlaistä härskiyttä, kovuutta ja pallovarmuutta alakertaan.

Alkukaudesta väläyteltiin Heikki Pulkkisen paluuta STPS:aan, mutta se voidaan unohtaa, sillä mies teki Ykkösessä pelaavan MyPan kanssa sopimuksen. Paluu oli murheellinen, sillä Tampereella TPV:tä vastaan pelatussa ottelussa hän joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Jos STPS voiton torstai-iltana raapii, on sarjasopimuksen uusiminen jo varsin lähellä.

— Silloin pystyisimme tekemään juttuja jo ensi kautta ajatellen, eikä tarvitsisi niin hirveän kovan paineen alla loppukautta pelata.

Niirasen kommentista voi päätellä että jatkohaluja on.

— Sopimusta ei ensi kaudesta ole, mutta kyllä minua jatko kiinnostaa. Jaksan uskoa näihin meidän nuoriin pelaajiimme, joissa on tosi paljon potentiaalia. Tällä kaudella jotkut ovat jopa ylittäneet itsensä, Niiranen kehuu.

STPS—Union Plaani, jalkapallon Kaakon Kolmosta torstaina klo 19 Kyrönniemen kentällä.

Uusimmat uutiset