LeKi pilasi SaPKo-valmentajan synttärit — "Piste ei todellakaan tyydytä, mutta kartuttaahan sekin pottia enemmän kuin nolla pistettä"

Kuuden pisteen viikonloppu oli tarjolla SaPKon A-nuorille, mutta saalis kuivui lopulta neljäksi sarjapisteeksi.

Soila Puurtinen

Aleksi Rask tyrkkäsi maalin kulmalta 2—2-tasoituksen SaPKon pelatessa ylivoimalla.
Aleksi Rask tyrkkäsi maalin kulmalta 2—2-tasoituksen SaPKon pelatessa ylivoimalla.

SaPKon viikonloppu Nuorten Mestiksen alkusarjassa oli lähellä olla kuuden pisteen arvoinen, mutta kuivui lopulta neljäksi.

Lauantaina Talvisalossa kaatui Jyväskylän Diskos 9—1-murskalukemin ja sunnuntainakin SaPKo oli kiinni kolmessa sarjapisteessä LeKiä vastaan, mutta joutui lopulta tyytymään yhteen, kun hämäläiset ratkaisivat pelin jatkoajalla lopputuloksen ollessa 4—5 (1—1, 1—1, 2—2, 0—1).

— Piste ei todellakaan tyydytä, mutta kartuttaahan sekin pottia enemmän kuin nolla pistettä. Kolmea pistettä meille kyllä tänään tarjottiin, 32-vuotissyntymäpäiväänsä sunnuntaina viettänyt SaPKon vastuuvalmentaja Juho Nykänen kommentoi.

Kotijoukkueen osalta sunnuntai näytti valoisalta kolmannen erän alkupuoliskolla. Joe Leinonen vei terävällä rannelaukaukselllaan SaPKon 3—2-johtoon ja muutaman minuutin kuluttua Jyry Kortelainen lisäsi kotijohdon kahteen maaliin.

LeKi kuittasi puolentoista minuutin kuluttua SaPKo-jäähyn, kun Aapeli Landström kavensi rautoja kolistellen tilanteeksi 4—3.

Ote siirtyi vahvasti vieraille ja painostus palkittiin ajassa 57.31 Severi Kairimon lyötyä pelin tasoihin.

Jatkoajalla SaPKolla oli kaksi erinomaista tilaisuutta iskeä ottelulle niitti, mutta jääkiekon ikiaikainen jos et itse tee, niin kaveri tekee -fraasi tuli lihaksi ajassa 63.10. Niklas Vihriälä sooloili ratkaisumaalin käytettyään lepsusti puolustaneita sapkolaisia pujottelukeppeinään.

Soila Puurtinen

SaPKon A-nuorten vastuuvalmentaja Juho Nykänen oli sunnuntaina sitä mieltä, että neljällä tehdyllä maalilla pitäisi ottelut voittaa.
SaPKon A-nuorten vastuuvalmentaja Juho Nykänen oli sunnuntaina sitä mieltä, että neljällä tehdyllä maalilla pitäisi ottelut voittaa.

Ottelu oli SaPKon näpeissä, mutta maalinteon kanssa oli ongelmia lauantaisen ilotulituksen jälkeen.

— Mielestäni olimme LeKiä parempia, mutta kaveri käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen. Lauantaina olimme kovia ja tehtiin maalit paikoista, sunnuntaina oli sitten toisin. Pannaan tämä alkukauden kankeuden piikkiin, Nykänen sanoi.

SaPKo kärsi ottelussa neljä pientä rangaistusta ja yhden viiden minuutin jäähyn kun Henri Rahkonen passitettiin avauserässä pihalle päähän kohdfistuneesta taklauksesta. LeKi selvisi neljällä jäähyminuutilla.

— Sitä pitää nyt analysoida miksi saamme kotona aina vastustajaa enemmän jäähyjä. Onneksi alivoimamme on timanttia. Kahdessa pelissä teimme kolme maalia alivoimalla, Nykänen kehui.