Torilla tavataan — lauantain mestaruusjuhliin odotetaan tulevan parikin jäähallillista väkeä

Toimitusjohtajalla pitää juhlajärjestelyissä pikku kiirettä — ei tällaista sovi valmistella etukäteen.

Tuija Pauhu

Ensimmäisessä mestaruushuumassa Vantaalla olivat mukana kiihkeimmät kannattajat, torille odotetaan tulevan juhlijoita tuhansittain.

SaPKon mestaruusjuhlat vetänevät 4 000—5 000 hengen yleisön ensi lauantaina 22. huhtikuuta Savonlinnan Kauppatorille.

Seuran toimitusjohtaja Petri Karppanen perustaa arvionsa laskelmaan, jonka mukaan viimeisen kotimatsin katsojamäärän pitäisi vähintäänkin tuplautua.

Tuore Mestis-voitto näkyi tiistaina eri puolilla Savonlinnaa, kun muun muassa joukkueen pelipaitoja tuuletettiin näyttävästi kerrostalojen parvekkeilla. Karppanen naurahtaa, että kaikki tuollaiset hyvän tahdon eleet ovat paikallaan.

— SaPKo on savonlinnalainen ja seura koetaan koko kaupungin jutuksi. On hienoa, että ihmiset uskaltavat näyttää fiilistä ja tunnetta.

Toimitusjohtaja puuhasi tiistaina kuumeisesti pystyyn mestaruusjuhlia lauantai-iltapäiväksi Kauppatorille. Vaikka jonkin aikaa on pidetty mahdollisena, että mestaruuspokaali pelataan kotiin, juhlaa ei voitu valmistella etukäteen.

— Nyt voitto on todellisuutta. Eipä ole aikaisemmin tullut järjestettyä tällaisia kekkereitä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.