Top Teamille kaksi voittoa kotiturnauksessa — Toinen tuli vajaan yhdentoista minuutin ylikävelyllä ja toinen laadukkaan salibandyottelun päätteeksi

TT Stars voitti paikalliskamppailussa Sulkavan VäPePan. Yleisömäärä Savonlinnan liikuntasalin lehtereillä osoitti, että lajille on kaupungissa tilausta.

Timo Seppäläinen

Keltapaitainen Jani Laakkonen (vas.) on iskenyt reikäpallon maaliin tutulta paikaltaan ties kuinka monennen kerran ja valmistautuu hillittyyn tuuletukseen.
Keltapaitainen Jani Laakkonen (vas.) on iskenyt reikäpallon maaliin tutulta paikaltaan ties kuinka monennen kerran ja valmistautuu hillittyyn tuuletukseen.

Savonlinnalainen salibandy-yleisö pääsi pitkästä aikaa seuraamaan paikallisten edustusjoukkueiden edesottamuksia, kun 3-divisioonan turnaus pelattiin lauantaina Savonlinnan liikuntahallissa.

Aamun avaukseksi savonlinnalainen TT Stars kukisti sulkavalaisen VäPePan maalein 8—4. Starsin tehokkain oli saldon 2+3 iskenyt Arttu Mäkelä. Kimmo Höglund säesti kahdella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä.

Sulkavalaisten paras pistemies oli kahdesti osunut Juha-Pekka Saukkonen.

VäPePan toinen ottelukaan ei lihottanut pistepussia. Lohkon parhaimmistoon lukeutuva Korian Klubi vei kamppailun maalein 8—1.

Turnauksen päätösottelussa TT Stars hävisi BB-88:lle maalein 10—8. Kokenut Mikko Salonen kuritti Starsia kuudella täysosumalla.

Top Teamin avaus täysin väärässä sarjassa pelaavaa Orimattilan Jymyä vastaan oli tyly. Ajassa 10.54 Eetu Ahokas laukoi tilanteeksi 12—0 ja sääntöjen mukaan ottelu päättyi siihen.

Päivän laadukkainta salibandyviihdettä tarjoilivat Top Team ja Klubi keskinäisessä otatuksessaan, jota oli saapunut seuraamaan lähes täysi katsomollinen salibandyn ystäviä.

Yleisömäärä osoitti jälleen, että lajille on kaupungissa tilausta ja ylemmille sarjatasoille pitäisi nykyiseltä tasolta päästä, jotta laji näkyisi urheilutarjonnassa useammin kuin harvakseltaan pelattavina turnauksina.

Timo Seppäläinen

Klubin maalin edustalla ei Top Teamin nuorukaisilla ollut aina mukavaa.
Klubin maalin edustalla ei Top Teamin nuorukaisilla ollut aina mukavaa.

Klubi on seura, joka passitti Top Teamin 3-divariin pari vuotta sitten. Nyt savonlinnalaiset saivat makseltua hieman kalavelkoja voittamalla ottelun 6—3.

— Loistava suoritus pojilta. Kysyinkin heiltä pelin jälkeen, että onko kiva pelata oikeaa salibandya. Vastaus oli myönteinen, valmentaja Marko Hirn viittasi Jymy-ottelun kaltaisiin yksipuolisiin näytöksiin.

Kokeneempi Klubi oli kenttätapahtumissa niskan päällä, mutta kotijoukkue puolusti uhrautuvasti erinomaisen pelin pelanneen maalivahti Santtu Tuovisen edessä. Mustelmia ei pelätty ja blokattuja laukauksia kertyi kunnioitettava määrä.

Tuovinen esitteli mainioiden torjuntojen lisäksi vahvaa heittokättään vapauttamalla Jani Laakkosen maalintekoon.

— Puolustettiin valtavan hyvin ja tehtiin voittoon tarvittavat maalit. Pallonhallinta oli vastustajalla, mutta salibandya voi pelata monella tavalla, Hirn muistutti.

Laakkonen ja Samu Ikonen tekivät kaksi maalia mieheen Eetu Niskalan ja Samuli Hirnin onnistuttua kerran.

Kuopiossa opiskeleva Ikonen palkittiin kotijoukkueen Leijona-pelaajana.

— Sählykärpänen on puraissut taas ja tosi kiva on ollut palata Top Teamiin pitkän tauon jälkeen, Topin kasvatti myhäili pelin jälkeen.

Jymyä vastaankin fyysisyyttä Top Teamiin tuonut Ikonen teki kaksi maalia.

Voitolla Top Team nousi ainakin vuorokaudeksi lohkon kärkeen. Kaksi ottelua vähemmän pelanneet Löysätempo ja SBS Hamina pelaavat rästiottelunsa sunnuntaina Mikkelin turnauksessa.

Savonlinnassa pelataan vielä kaksi turnausta: 1.2. ja 28.3. Sulkavalla turnataan 22.2.

Lohkon kolme parasta nousevat ensi kaudeksi 2-divisioonaan.