Ei tullut SaPKolle voittoa Tampereeltakaan — KooVee katkaisi tappioputkensa pässipaitojen kustannuksella: "Kotijoukkue oli tänään halukkaampi voittamaan pelin ja teki sen"

SaPKo joutui palaamaan kahden vierasottelun viikonlopun päätteeksi Savonlinnaan vain yhden sarjapisteen kera, kun KooVee vei lauantain ottelun 4—2.

Tuija Pauhu

Tommi Laakso iski SaPKon avausmaalin ensimmäisessä erässä.
Tommi Laakso iski SaPKon avausmaalin ensimmäisessä erässä.

SaPKo joutui palaamaan kahden vierasottelun viikonlopun päätteeksi Savonlinnaan vain yhden sarjapisteen kera, jonka se nappasi perjantaina TuTolta.

Lauantaina oli KooVeen vuoro ottaa voitto pässipaidoista. Tamperelaiset nappasivat täydet sarjapisteet Haka 2:ssa pelatusta ottelusta lukemin 4—2.

Ennen ottelua sarjan viimeisellä sijalla ollut KooVee katkaisi voiton myötä viiden ottelun tappioputkensa.

— Onnittelut kotijoukkueelle. Se oli tänään nälkäinen, vaikka oli matkustanut yöllä puolen Suomen läpi. Se oli halukkaampi kuin me voittamaan tämä peli ja teki sen, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen kommentoi lyhyesti ottelun päätyttyä lehdistötilaisuudessa.

Ottelun alku oli SaPKolle kaikkea muuta kuin onnistunut. Joukkueen pelaaminen oli huolimatonta, jonka seurauksena se ei saanut peliään kulkemaan.

Vaikka kotijoukkueen pelaaminen ei ollut sen säkenöivämpää, KooVee karkasi nopeasti kahden maalin johtoon. Ensiksi Jesper-Juhani Ilvessuo onnistui ylivoimalla viivasta, jonka jälkeen Riku Sihvonen ohjasi Jerry Laakson vedon SaPKo-maaliin aivan maalivahti Nico Viksténin nenän edestä.

Kahden maalin tappioasema sytytti vierasjoukkueen pelaamaan, ja erän viimeiset minuutit pelattiin yhtä päätyä. Kova työ myös palkittiin. 2—1-kavennuksen iski Tommi Laakso. Eetu-Santeri Koivusen laukaus epäonnistui, ja suuntautui suoraan maalin edustalla olleelle Laaksolle, ja tämä iski kiekon tamperelaisten maaliin.

Vielä ennen erätaukoa Teemu Lämsä tasoitti ottelun Matias Lainion esityöstä.

Toisessa erässä peli aaltoili nopealla tempolla päädystä päätyyn. KooVee teki useita vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta Viksténin erinomaiset tarjonnat pitivät vierailijat mukana pelissä. Välillä myös onni oli savonlinnalaisten puolella, kun Vikstén oli milloin missäkin asennossa maalinsa edustalla, mutta kiekko ei maaliviivaa erässä ylittänyt.

SaPKollakin oli erässä paikkansa, mutta Tomi Risteli KooVeen maalilla torjui ne varmoin ottein. Parhaimmille paikoille erässä pääsivät läpiajoon oman karvauksensa seurauksena päässyt Matias Rauvola sekä aivan erän loppuhetkillä hyvällä laukaisusektorille päässyt Joni Seinelä.

Ottelun teeman mukaisesti, ei myöskään päätöserä jättänyt katsojia kylmäksi.

Vili-Jesper Koivula yllätti Viksténin heti kolmannen erän alkuhetkillä etukulmasta, ja KooVee nousi takaisin johtoon.

Tappioasemassa SaPKo haki tasoitusta hanakasti, ja se avasi kotijoukkueelle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Vaarallisimmat maalipaikat nähtiinkin savonlinnalaisten maalilla, mutta Vikstén oli mies paikallaan. Muutaman otteeseen myös tolpat pelastivat SaPKon.

SaPKo haki tasoitusta vimmatusti, ja otti viimeisiksi minuuteiksi kuudennen kenttäpelaajan kentälle. Pässipaidat eivät kuitenkaan saaneet peliä hallintaan tamperelaisten päädyssä. Loppulukemat 4—2:een iski tyhjiin illan toisellaan Koivula.

Luetuimmat