Urheiluseurat näyteikkunassa Savonlinnan kauppatorilla tällä ja ensi viikolla

28 seuraa on mukana Suomi 100 -vuotta hengessä toteutettavassa Savonlinna liikkuu -tapahtumassa.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Shukokai Karaten Assi Kovanen ja Jenni Laamanen kuuluvat lajin maajoukkuevalmennettaviin.
Savonlinnan Shukokai Karaten Assi Kovanen ja Jenni Laamanen kuuluvat lajin maajoukkuevalmennettaviin.

Savonlinnassa on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa urheilua ja liikuntaa monipuolisesti.
Jos oma tai jälkikasvun laji on vielä hämärän peitossa, niin tällä ja ensi viikolla kannattaa hakeutua iltaviiden ja seitsemän välillä Savonlinnan kauppatorille.
Savonlinnan talousalueen urheiluseurat esittäytyvät tuolloin keskellä kaupunkia. Torille saapuvilla om mahdollisuus tutustua lajeihin erilaisilla toimintapisteillä.
— 28 seuraa on mukana Suomi 100 -vuotta hengessä toteutettavassa Savonlinna liikkuu -tapahtumassa, sanoo Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtaja Mari Makkonen.
Alkulämmöt otettiin maanantaina. Etelä-Savon Liikunnan seurakehittäjä Kalle Husson juontamassa tilaisuudessa muutama seura pääsi jo esittelemään toimintaansa.
Savonlinnan Tanssiseuran Harri ja Marja-Leena Pykäläinen näyttivät lavalla rumban ja jiven mallia. Seuran tuore puheenjohtaja Pia Kerman kannusti lapsia ja aikuisia mukaan yli 40-vuotiaan seuran toimintaan.
— Vaikka olemme kilpatanssiseura, niin kilpailemaan ei ole välttämätöntä. Tanssi ei ole vakavaa, vaan se on erittäin hauska ja hyvä kuntoilumuoto, Kerman markkinoi.

Olavin Rastin Kauko Piironen piti neljänkymmenen Jukolan Viestin kokemuksella markkinointipuheenvuoron suunnistukselle.
— Savonlinnassa on yhtä paljon suunnistajia kuin kaupungissa on asukkaita, herätti ”Kake” kuulolla olleiden kiinnostuksen.
— Suunnistaminenhan on jokapäiväistä hommaa. Se alkaa heti aamusta, kun herättyään on löydettävä tiensä vessaan.
Piirosen mukaan suunnistus on uintiin verrattava kansalaistaito. Kilpaileminen ei ole suunnistuksessakaan välttämättömyys, mutta kuntorasteilla voi mitata taitojaan.
— Meillä viikottaisille kuntorasteille osallistuu 60—120 suunnistuksen harrastajaa.

Keväällä järjestetty suunnistuskoulu oli myös menestys.
— Ajattelimme, että jos kuusi osanottajaa tulee, niin järjestämme koulun. 16 oli sitten yläraja. Tuli peräti 21 ja kaikki pääsivät mukaan, Piironen iloitsee.
Konkari vakuuttaa, että suunnistus sopii kaikenikäisille ja -kokoisille.
— Mekin ORassa nostimme juniori-ikärajan 70 vuoteen, Kake velmuili savolaiseen tapaan.
Pyhän Olavin Miekkailijoiden toiminta on virkeää. Kolmestakymmenestä jäsenestä yhdeksän kilpailee ja 14-vuotias Aapo Rissanen on ikäluokassaan Suomen kärkeä.
— Miekkailussakaan ei ole yläikärajaa. Sopiva aloittamisikä on noin kymmenen vuotta, seuran puheenvuoron käyttänyt Leila Suvantola sanoi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.