Top Team jatkaa vahvaa menoaan – "Nyt ei nähty parasta Top Teamia, mutta neljä pistettä kuitenkin otettiin"

24 pistettä kerännyt Top Team on Kaakkois-Suomen lohkon kärjessä tasapisteissä Löysätemmon kanssa ja vahvasti kiinni sarjanousussa kun neljä peliä on pelaamatta.

Timo Seppäläinen

Jani Laakkonen tutussa puuhassa toimistossaan.
Jani Laakkonen tutussa puuhassa toimistossaan.

Top Teamin peli kulkee tällä hetkellä sujuvasti salibandyn 3-divisioonassa.

Sunnuntaina savonlinnalaiset kukistivat Mikkelissä pelatussa turnauksessa isäntäjoukkue Obelixin 8–3 ja päivän päätteeksi Sysmän BB-88 jäi Topin jalkoihin maalein 18–6.

Voitot tiesivät sitä, että 24 pistettä kerännyt Top Team on Kaakkois-Suomen lohkon kärjessä tasapisteissä Löysätemmon kanssa ja vahvasti kiinni sarjanousussa kun neljä peliä on pelaamatta.

SBS Hamina on kolmas nousijaehdokas 22 pisteellä. Klubi on neljäs noususta kamppaileva joukkue. Sillä on 21 pistettä.

VäPePa ja TT Stars ovat sijoilla kuusi ja seitsemän. Molemmilla on 12 pistettä ja vahva ote sarjasopimuksen uusimisesta.

Obelix-ottelu alkoi Topilta nihkeästi. 0–2-tilanteessa valmennus otti aikalisän ja vaihtoi maalin suulle Santtu Tuovisen Juha Ahvenaisen tilalle.

– Maalit eivät missään tapauksessa menneet Jussin piikkiin, mutta jollain tavalla piti reagoida. Ripitin joukkuetta, mutta meidän valmentajien tehtävän on kai herätellä joukkuetta, jos peli ei kulje, Topin vastuuvalmentaja Marko Hirn sanoi.

Herättely tuotti tulosta ja Top Team karkasi toisen erän loppuun mennessä 5–2-johtoon.

Päätöserässä Obelixille tarjoutui mahdollisuus kavennukseen viiden minuutin ylivoimalla. Yhden maalin se onnistui ylivoimalla tekemään, mutta Toppi iski peräti kolmesti alivoimalla: Jani Laakkonen kahdesti ja Samuli Hirn kerran.

BB-88:aa vastaan Top Team ratkaisi pelin iskemällä toisessa erässä kuusi maalia viidessä ja puolessa minuutissa. 4–3-johto venähti tuossa ajassa 10–3-johdoksi ja loppu olikin iloista maalirallattelua.

– Alku oli siinäkin meille vaikea. Aikalisällä piti taas sanoa asioista ja vaihdoin myös peluutusjärjestystä. Meidän ykkönen pelasi heidän kolmosta vastaan ja tällaisella pienellä viilauksella saatiin ketsuppipullo auki, Hirn sanoi.

– Nyt ei nähty parasta Top Teamia, mutta neljä pistettä kuitenkin otettiin ja pisteistähän tässä sarjassa pelataan, Hirn sanoi eikä uhrannut vielä ajatusta noususaunalle.

– Tie on vielä pitkä ja kivinen.

Topin parhaat pistemiehet sunnuntaina olivat Samuli Hirn 3+6, Jani Laakkonen 6+0, Kaapo Niemelä 3+3, Samu Ikonen 2+3, Timo Käck 3+1 ja Erik Söderholm 3+1.

Topin ykkösketju Hirn–Niemelä–Laakkonen on lohkon pistepörssin kärkikolmikko. Laakkonen on maalikuningas 26 täysosumalla ja Niemelä syöttöpörssin kärki 23 alustuksella.

Maalivahtien tilaston ykkösnimi on Santtu Tuovinen. Torjuntaprosentti on 85,17.

Uusimmat uutiset